Yläkouluikäisten ensiaputaidot : ensiapukoulutus Muurolan peruskoulun 8.-luokkalaisille - Myllykoski, Mirjami; Luukkonen, Elina (2023)
Opinnäytetyön tarkoituksena oli järjestää ensiapukoulutus Muurolan koulun 8.-luokkalaisille syksyn 2023 aikana. Tavoitteina oli kehittää yläasteikäisten ensiaputaitoja ja valmiuksia toimia ensiapua vaativissa tilanteissa. Halusimme vahvistaa osaamista erityisesti käytännön harjoittelulla ja useilla toistoilla suorituksista koulutuksen aikana. Tavoitteena oli myös antaa riittävä teoriaperusta käsiteltävistä aiheista. Opinnäytetyö toteutettiin toiminnallisena opinnäytetyönä lineaarisen mallin mukaisesti. Opinnäytetyöprosessi eteni suoraviivaisesti tavoitteen määrittelystä suunnitteluun, toteutukseen ja päättämiseen. Opinnäytetyön toiminnallisena osuutena järjestimme ensiapukoulutuksen Muurolan peruskoulun 8.-luokkalaisille. Tämän opinnäytetyön toimeksiantajana toimi Rovaniemen kaupunki, ja toiminnallisen osuuden toteutuspaikkana toimi Muurolan peruskoulu. Palautteiden mukaan toiminnallisen osuuden tuotos koettiin tärkeäksi ja hyödylliseksi. Ensiaputaitojen harjoittaminen käytännössä koettiin mielekkäänä. Jatkokehittämisideana olisi vastaavanlaisen ensiaputaitoja kehittävän koulutuksen järjestäminen Muurolan koululla muillekin oppilasryhmille. The purpose of this thesis was to organize first aid training for the 8th graders of the comprehensive school of Muurola, northern Finland, during the autumn of 2023. The objective was to improve first aid skills of the pupils and their readiness to act in situations requiring first aid. The aim was to strengthen the pupils’ skills, especially through practical training and with several repetitions during the training. The objective was also to provide them with a sufficient theoretical basis for the topics covered. The thesis was implemented as a functional thesis according to a linear model. The thesis process progressed in a straightforward manner from defining the goal to planning, implementing and concluding. As the functional part of the thesis, a first aid training for the 8th graders was conducted. The commissioner of this thesis was the City of Rovaniemi. According ...