Töissä Maanmittauslaitoksella harjoittelijana - Rahikkala, Markus (2023)
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli kertoa harjoittelijan työtehtävistä Maanmittauslaitoksella. Tavoitteena opinnäytetyössä oli seurata ja analysoida kirjoittajan kehitystä kiinteistönmuodostamiseen liittyvissä työtehtävissä. lisäksi käytiin tiivistetysti suojelualuekiinteistön muodostaminen läpi ja kerrottiin harjoittelijan tehtävistä tässä prosessissa. Tämä opinnäytetyö on toteutettu päiväkirjamenetelmällä ja se sisältää yhteensä kymmenen seurantaviikkoa kesältä 2023. Päiväkirja sisältää joka viikolta viikkosuunnitelman, päivittäisiä raportteja kirjoittajan työtehtävistä sekä viikon päätteeksi tehdyn analyysin työskentelystä. Työtehtävät olivat pääsääntöisesti lohkomisten maasto- ja toimistotöitä. Lisäksi tehtäviin kuului suojelualuekiinteistöjen muodostamiseen liittyviä työtehtäviä. Toimipaikkana oli Rovaniemen toimisto ja työt sijoittuivat ympäri Lappia. Opinnäytetyön tuloksena on tiivistetty katsaus suojelualuekiinteistön muodostamisprosessista sekä päiväkirja, jossa kuvataan kattavasti harjoittelijan keskeisimpiä työtehtäviä Maanmittauslaitoksella. Lisäksi opinnäytetyön tekeminen antoi kirjoittajalle mahdollisuuden analysoida omaa työskentelyä ja kehittyä tulevassa ammatissaan. The purpose of this thesis study was to describe the intern's tasks at the National Land Survey of Finland. The goal was to monitor and analyze the author’s own development in tasks related to real estate formation. In addition, the process of establishing a conservation area property was briefly discussed, and the intern's tasks in this process were outlined. This thesis study was conducted using a diary method and covered a total of ten observation weeks during the summer of 2023. The diary included a weekly plan for each week, daily reports on the intern’s tasks and an analysis of them at the end of each week. The tasks primarily involved field and office work related to parcellings. Additionally, there were tasks related to the formation of the conservation area properties. The workplace was the Rovaniemi office and the ...