Terveysteemapäivä Pelkosenniemen yläkoululla - Palosaari, Tiia; Tourunen, Sanna (Lapin ammattikorkeakoulu, 2014)
Toiminnallisen opinnäytetyömme aiheena on terveysteemapäivä Pelkosenniemen yläkoululla. Tavoitteena opinnäytetyöllämme oli tuoda ajankohtaista terveystietoa Pelkosenniemen yläkoulun oppilaille. Halusimme, että teemapäivä olisi oppilaille erilainen ja mielenkiintoinen oppimiskokemus. Tärkein tavoitteemme oli, että oppilaat hyötyvät teemapäivän sisällöstä ja pystyvät omaksumaan teoriatiedon niin, että se tukee heidän omaa hyvää oloaan. Oma henkilökohtainen tavoitteemme oli tukea omaa ammatillista kasvuamme terveydenhoitajina ja oppia kohtaamaan nuoria heidän omassa ympäristössään. Terveysteemapäivän aiheina olivat liikunta, ravinto ja uni, kiusaamista, itsetuntoa ja ryhmähenkeä käsittelevä minä itse -osuus sekä sukupuolitaudit ja ehkäisy. Terveysteemapäivänä toimme tietoa aiheista koulun oppilaille toiminnallisten harjoitusten kautta. Opetuksen apukeinoina olivat esimerkiksi kuvitteelliset henkilöhahmot, ryhmähenkeä tukeva paperitornileikki sekä tietokilpailu. Terveysteemapäivä oli oppilaiden palautteiden perusteella onnistunut. Oppilaiden mielestä opetustyylimme ja toiminnalliset harjoitukset olivat mielenkiintoisia sekä opettavaisia. Laajan teoriatiedon hankinnan kautta tietomme opinnäytetyössä käsiteltävistä aiheista on lisääntynyt ja tätä kautta kasvattanut ammatillista tietotaitoamme. The purpose of our thesis was to organize a theme day of health in a secondary school in Pelkosenniemi. The goal of our thesis was to bring current health information to the pupils of secondary school in Pelkosenniemi. We wanted the theme day to be a different and interesting learning experience to the pupils. The most important goal was that the pupils would benefit from the theme day and that they could absorb some theories to support their wellbeing. Our own personal goal was to support our own vocational growth as public health nurses and to learn how to encounter youngsters in their own environment. The subjects of the theme day were sport, nutrition, sleep, bullying, self-esteem, team spirit, sexually transmitted ...