Golfvälineverkkokaupan laajentuminen Euroopan markkinoille - Haapanen, Noora (2023)
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena on selvittää, mihin Euroopan maahan Golf Sky Oy:n verkkokaupan olisi kannattavaa mahdollisesti laajentua. Rajaan opinnäytetyöni kohdemaiksi Islanti, Latvia ja Alankomaat. Opinnäytetyöni rakentuu seuraavan tutkimuskysymyksen ympärille: Onko Golf Sky Oy:n mahdollisesti kannattavaa laajentaa verkkokaupan toimintaa Islantiin, Latviaan tai Alankomaihin? Tavoitteena on antaa yritykselle tietoa kolmesta eri Euroopan maasta liittyen golfvälineverkkokaupan mahdollisuuksista kyseisissä maissa. Opinnäytetyön pohjalta Golf Sky Oy voi tehdä päätöksen, lähteekö tutkimaan ehdottamaani maata vielä enemmän ja alkaako kehittämään mahdollisia laajentumisprosesseja. Tämä opinnäytetyö on vertailututkimus ja työ toteutettiin laadullisena haastattelututkimuksena, jossa haastattelin sähköpostitse viiden eri yrityksen ammattilaista verkkokaupan kansainvälistymisestä. Teoreettisena viitekehyksenä on kansainvälistymisprosessi ja sen eri vaiheet. Teoriaosuudessa olen tarkastellut, missä vaiheessa kansainvälistymisprosessia toimeksiantajayritys on, ja painottunut erityisesti kyseisen vaiheen edellyttämiä tietotarpeita. Golf Sky Oy:n on mahdollista laajentaa tutkituista maista Latviaan. Heidän on luontaista laajentua Viron naapurimaahan. The purpose of this thesis is to find out which European country it would be profitable for Golf Sky Oy’s e-commerce to possibly expand to. I limit the target countries of my thesis to Iceland, Latvia and Netherlands. My thesis is structured around the following research question: Is it possible for Golf Sky Oy to expand its e-commerce operation to Iceland, Latvia or the Netherlands? The goal is to provide the company with information about three different European countries regarding the possibilities of golf equipment e-commerce in those countries. Based on the thesis Golf Sky Oy can make a decision whether to explore the country even more and whether to start developing possible expansion processes. This thesis is a comparative study. This work was carried out as a ...