Perehdytyskansio Perhon sairaankuljetukselle - Osana Suomen sairaankuljetusliiton ISO 9001 -laatusertifiointia - Syrjälä, Sami; Vähäkainu, Satu (2011)
Opinnäytetyömme tarkoituksena oli tuottaa toimeksiantajallemme, Perhon Sairaankuljetus Sami Syrjälä Oy:lle perehdytyskansio uusien työntekijöiden perehdytystä varten. Aikaisemmin yrityksellä ei ollut perehdytykseen käytettävää kirjallista materiaalia, joten perehdytys on tapahtunut virkaiältään vanhemman kollegan suullisella opastuksella työn ohessa. Perehdytyksestä on puuttunut suunnitelmallisuus ja organisaation toiminnan sisäistäminen on jäänyt uuden työntekijän kiinnostuksen sekä aktiivisuuden varaan. Teoreettisessa viitekehyksessä teoriatietoon pohjautuen on avattu käsitteitä sairaalan ulkopuolisesta ensihoidosta perus- ja hoitotasolla, ensihoidon lääkehoito sekä konsultaatio. Ensihoidon käsitteiden avaaminen on oleellista, jotta ymmärrettäisiin perehdytyskansion asiasisällön merkitys kohdeyritykselle. Viitekehyksessä on otettu teoreettinen katsaus perehdytykseen, sen hyötyihin työyhteisölle sekä perehdytystä ohjaavaan lainsäädäntöön. Hyvä perehdytys on myös laadunhallintaa ja lopuksi olemme tarkastelleet käsitettä laatu, ensihoidon näkökulmasta. Perehdytyskansion työstäminen aloitettiin syksyllä 2011 ja tällöin teoreettinen viitekehys oli pääosin valmis. Perehdytyskansion suunnitteluvaiheessa tavattiin työelämän edustajia sairaankuljetuksesta, joiden kanssa keskusteltiin siitä, mitä aineistoa kansion tulisi sisältää. Yhteisymmärryksessä päädyttiin tekemään kaiken kattava selkeä kokonaisuus, joka sisältäisi tietoa Perhon Sairaankuljetuksesta yrityksenä, työtehtävät sekä käytännön ohjeita yrityksen omista toimintamalleista hälytystehtävillä. Toimeksiantajamme toiveen mukaan kansiossa ei käsitellä hoito-ohjeita, sillä ne oletetaan kuuluvan peruskoulutukseen ja löytyvät alan kirjallisuudesta. Syyskuussa 2011 perehdytyskansion luonnosversio oli valmis ja se annettiin ohjaajalle ja työelämän edustajalle tarkastettavaksi. Saamamme positiivisen palautteen pohjalta teimme oppaaseen vielä viimeiset muutokset korjaamalla kansion ulkonäköä ja kieliasua. The aim of this study was to provide the client, Perhon ...