Talous- ja velkaneuvonnan toteutuminen Itä-Lapin kunnissa - Pöyliö, Aulikki; Pietilä, Outi (Lapin ammattikorkeakoulu, 2014)
Opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää talous- ja velkaneuvonnan toteutumista Itä-Lapin kunnissa Kemijärvellä, Pelkosenniemellä, Posiolla, Sallassa ja Savukoskella. Opinnäytetyössä selvitetään, miten neuvontaa käytännössä toteutetaan, mitä eri velkajärjestelykeinoja käytetään ja miten asiakkaat prosessin kokevat ja myös miten kunnat kokevat yhteistyön. Tutkimuksen tavoitteena oli löytää kehityskohteita käytännön neuvontatyössä. Asiakkailta ja kunnilta saatavan palautteen perusteella on mahdollista muuttaa käytännön toimintaa ja siten parantaa asiakaspalvelua. Tutkimusmenetelmänä opinnäytetyössä käytettiin triangulaatiota, useiden eri tutkimusmenetelmien yhdistelmää. Empiirinen tutkimus suoritettiin teemahaastatteluna antamalla kyselylomake kymmenelle talous- ja velkaneuvonnan asiakkaalle henkilökohtaisessa tapaamisessa. Yhteistyökunnille lähetettiin kysely postitse, vastauksia saatiin kolmelta kunnalta. Kyselyt toteutettiin kesällä 2014. Teoriapohja työlle luotiin aiheeseen liittyvistä laeista sekä kirjallisuudesta. Ajankohtaisina asioina käsiteltiin parhaillaan eduskunnassa käsittelyssä olevaa velkajärjestelylain uudistamista sekä Rissasen työryhmän talous- ja velkaneuvonnan arvioinnin tilannetta, koska ne olennaisesti liittyvät talous- ja velkaneuvonnan toteuttamiseen. Tehtyyn tutkimukseen perustuen voidaan todeta, että talous- ja velkaneuvonta Itä-Lapissa toteutuu kohtalaisesti. Nykyisin neuvontapalvelun Pelkosenniemelle, Posiolle, Sallaan ja Savukoskelle tuottaa Kemijärven kaupunki. Palvelua voitaisiin parantaa ja yhteistyötä kehittää ottamalla käyttöön säännölliset vastaanottoajat edellä mainituissa kunnissa. Objective of this thesis was to examine how financial and debt counselling is implemented in East Lapland municipalities Kemijärvi, Pelkosenniemi, Posio, Salla and Savukoski. The thesis explains how the counselling is implemented in practice, what kind of different debt settlement methods are used and how customers experience the process and also how the municipalities experience the co-operation ...