YKTS2021 15. Yrittäjyyskasvatuspäivät 2021 Näkökulmia yrittäjämäiseen tulevaisuuteen Verkkokonferenssi 29.9.–30.9.2021 Konferenssi artikkelit 15th Entrepreneurship Education Conference 2021 Views for an Entrepreneurial Future Online conference 29.–30.9.2021 Conference proceedings - Römer-Paakkanen, Tarja; Hietanen, Lenita (Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, 2023)
YKTS Yrittäjyyskasvatuspäivät 2021 järjestettiin verkko-tapahtumana 29.-30.9.2021. Järjestäjinä olivat Lapin yliopisto, Lapin ammattikorkeakoulu, Yrittäjyyskasvatuksen tutkimusseura sekä Rovaniemi-Lapland Congresses (RLC,Lapin yliopiston kongressipalvelu) sekä LUC-konsernin eOppimispalvelut. Päivien teemana oli ’Näkökulmia yrittäjämäiseen tulevaisuuteen’. Päivät avasi Lapin ammattikorkeakoulun rehtori, KT Riitta Rissanen. Toisen konferenssipäivän avauspuheenvuoron piti Lapin yliopiston tutkimusvararehtori Osmo Rätti. Päivien pääpuhujina olivat professori, emeritus Andy Penaluna Walesista, professori Mats Westerberg Ruotsista ja tutkijatohtori Kirsi Peura Suomesta. Päivillä oli osallistujia viidestä eri maasta (Suomi, Ruotsi, Iso-Britannia, Kanada, Uusi-Seelanti). Yhteensä YKTS Yrittäjyyskasvatuspäivillä oli 30 esitystä kolmessa eri kategoriassa: 1. englanninkieliset tutkimuspaperit (9), jotka kohdentuivat seuraaviin teemoihin: • Entrepreneurialism in higher education, • Entrepreneurial models, frameworks, environments, and • Higher education students searching for their entrepreneurialism 2. suomenkieliset tutkimuspaperit (10), jotka kohdentuivat seuraaviin teemoihin: • Yrittäjyys muutoksessa – muutos yrittäjyydessä, • Nuorten näkemyksiä yrittäjyydestä ja • Opettajuudesta tutkimukseen ja strategiaan 3. käytännön kehittämistöiden esittelyt (11), jotka kohdentuivat seuraaviin teemoihin: • Tukea ja yhteistyötä yrittäjyyteen heräämisessä, • Yrittäjyyskasvatuksen ja -osaamisen kehittämistä ja • ”Työkaluja” opinnoista kohti yrittäjyyttä Lämmin kiitos konferenssipapereiden kirjoittajille, abstraktien ja artikkeleiden arvioitsijoille, sessioiden puheenjohtajille sekä erityisesti konferenssin esittäjille a aktiiviselle yleisölle, kun mahdollistitte YKTS Yrittäjyyskasvatuspäivien on-line konferenssin toteuttamisen. Kiitos myös kaikille järjestelytoimikunnan jäsenille. Lopuksi haluamme kiittää myös Haaga-Helia ammattikorkeakoulua, joka julkaisi tämän conference proceedings –julkaisun omassa julkaisusarjassaan.