Apu menee perille : Mielipidetutkimus avustusjärjestö Kesseli Ry:n toiminnasta - Laine, Anni; Saloniemi, Katriina (Humanistinen ammattikorkeakoulu, 2014)
Kesseli Ry on vuonna 2003 perustettu avustusjärjestö, joka tarjoaa monipuolista avustamista Koillismaan ja Vienan Karjalan alueilla, sekä mahdollisuuksia vapaaehtoistyöhön osallistumiselle. Opinnäytetyömme tarkoituksena on tarkastella avustusjärjestö Kesseli Ry:n jäsenten mielipiteitä järjestön toiminnasta. Opinnäytetyössämme tutkimme kahdenkymmenen 12–78 –vuotiaan Kesseli Ry:n jäsenen näkemyksiä avustusjärjestön toiminnasta ja sen toimivuudesta, heidän motivaatiotekijöistään sekä osallisuuden ja osallistumisen merkityksistä. Tutkimuksemme on kvalitatiivinen eli laadullinen tutkimus, ja se toteutettiin haastatteluiden sekä havainnointien avulla. Haastattelut toteutettiin maaliskuussa 2014 Pudasjärvellä ja useassa Vienan Karjalan alueen kylässä. Opinnäytteemme koostuu teoriaosuudesta, jossa käsittelemme vapaaehtoistyön, sosiaalipedagogiikan ja kansalaistoiminnan erilaisia ulottuvuuksia, lisäksi esittelemme avustusjärjestö Kesseli Ry:n toimintaa sekä kuvailemme tutkimuksemme toteutuksen ja tutkimustulokset. Haastattelut nauhoitettiin ja purettiin litteroimalla. Tutkimustuloksista ilmeni että haastateltavat ovat tyytyväisiä Kesseli Ry:n toimintaan, mutta toivovat järjestön jäsenmäärän kasvavan, jotta järjestö voisi toimia yhä laajemmalla alueella. Tuloksista ilmeni myös että suurimpia motivaatiotekijöitä osallistumiselle Kesseli Ry:n toimintaan ovat yhteen kuulumisen tunne, osallistuminen avustustoimintaan ja toisten ihmisten auttaminen. Humanitarian organization Kesseli Ry was founded in 2003 and it serves diverse contribution in Koillismaa and Viena’s Karelian in Russia. It also gives opportunities to participate in voluntary work. This thesis is a view of Kesseli Ry’s member’s opinions of organization actions. In this thesis we used methods of qualitative research like interview and observing. The research was done in march 2014 in Pudasjärvi and several little villages in Viena’s Karelian. We interviewed 20 members in age 12-78 who were taking part of Kesseli Ry’s voluntary work and focused on their ...