Pandemian vaikutukset matkailualaan ja yritysten koronatoimenpiteet Suomessa - Keinonen, Santeri (2023)
Opinnäytetyön aiheena on Covid-19 pandemian vaikutukset matkailualaan ja toimenpiteet Suomessa. Opinnäytetyössä selvitettiin, että miten koronapandemia on vaikuttanut matkailualan yrityksiin Suomessa. Tietoa etsittiin mahdollisimman monipuolisista lähteistä, kuten Valtioneuvoston julkaisut, Työ- ja elinkeinoministeriöt julkaisut, artikkelit, uutiset, Visit Finland ja Business Finland. Tiedonhankinnassa hyödynsin Karelian tietopalveluiden artikkelihakua ja tietokantoja. Keräsin tietoa luotettavista lähteistä, vertaillen ja yhteenvetoja tehden kootun lähdeaineiston, joka sisältää informaatiota, että mitä korona opetti ja miten matkailuala voi varautua vastaavaan tilanteeseen tulevaisuudessa sekä kehittikö matkailuala uusia palveluita koronan myötä. Matkailualan yritykset kärsivät pandemian takia, mutta yritykset saivat erilaisia koronatukia, joilla autettiin liiketalouden elpymistä ja matkailualan yritykset lanseerasivat erilaisia palveluita, joilla saatiin jatkettua liiketoimintaa. Esittelen muutamia esimerkkejä näistä matkailualan yritysten koronajan toimista.