Teknologiakartoitus : akustiikkatestaus - Heikkilä, Joni (Centria-ammattikorkeakoulu, 2014)
Tässä teknologiakartoituksessa luodaan katsaus Suomessa toimiviin akustiikkatestauksen eli melun mittauksen mittalaitetoimittajiin, mittalaitteisiin sekä mittausmenetelmiin. Dokumentissa selvitetään myös eri melutasomittausten standardeja sekä suomalaisia tutkimuksia liittyen ajoneuvojen melutason mittaukseen. Vaatimusmäärittelyssä havainnollistetaan yksi vaihtoehto minkälainen arktisissa olosuhteissa toimiva melustasonmittausjärjestelmä voisi olla kaupallisia vaihtoehtoja hyödyntäen.