B2B-verkkokaupan lanseeraus yritysasiakkaille : case Sami Aalto Oy, K-Rauta Kuninkoja - Ketonen, Henri (2023)
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön tavoitteena oli lanseerata toimeksiantajayritys Sami Aalto Oy:n, eli K-Rauta Kuninkojan yritysasiakkaille K-Raudan uutta B2B-verkkokauppaa. Tarkoitus oli tehdä tutuksi verkkokauppaa yritysasiakkaille, kouluttaa ja kerätä kokemuksia sen käytöstä, sekä kartoittaa siihen liittyviä haasteita. Teoriaosuudessa käydään läpi B2B-ostoprosesia ja -palvelupolkua verkkokaupan kannalta. Paneudutaan verkkokauppaa tukevaan segmentointiin ja hinnoitteluun, verkkokauppaan tilaus- ja toimitusketjun hallinnan työkaluna, sekä tarkastellaan verkkokauppa yhteisenä arvonluonnin välineellä asiakkaalle ja myyjäyritykselle. Toiminnallisessa osuudessa käydään läpi myyjiltä ja pilottiasiakkailta B2B-verkkokaupasta saatuja kokemuksia ja kehittämismahdollisuuksia ja pohditaan yritysmyyjien palkkiomallia verkkokaupan näkökulmasta. Tarkastelun alle otetaan myös hinnoittelun ja segmentoinnin rooli verkkokaupan tukena ja paneudutaan verkkokaupan alustan toimivuuteen ja tarkastellaan asiakkaan ostoprosessia ja palvelupolkua verkkokaupassa. The purpose of this functional thesis was to launch B2B web shop for the B2B customers of the client company Sami Aalto Oy, K-Rauta Kuninkoja. The goal was to familiarize B2B customers with B2B web shop, to educate hem and gather experiences and feedback on its functionality and challenges associated with it. The theory part takes look into B2B purchasing process and service path from the point of view of B2B web shop. The focus is on segmentation and pricing that supports B2B webshop, B2B shop as a tool for procurement and supply chain management and as well understanding the B2B shop as tool of co-creating value between the selling company and buyers. The functional part deals with experiences and feedback gained from pilot customers and sales persons regarding the B2B web shop. The functional part also takes look into reward model of B2B sales persons from the point of view of B2B webshop. APricing and segmentation is also taken under review as tools to support the the ...