Betonikuilukaivon omavalvonta : Rovakaaren ympäristöterveydenhuollon alueen pienet talousvesiyksiköt - Vilmilä, Riitta (2023)
Opinnäytetyön tavoitteena oli laatia neuvontaesite betonikuilukaivon omavalvontaan Rovakaaren ympäristöterveydenhuollon kuntien alueella sijaitseville pienille talousvesiyksiköille. Opinnäytetyön tuloksena syntyi kolme ohjetta: betonirengaskaivon / betonikuilukaivon omavalvonta, pesu ja desinfiointi sekä talousvesi näytteenotto. Ohjeet lähetettiin sähköpostitse Pellon, Ranuan, Ylitornion, Rovaniemen ja Kolarin kuntien alueella sijaitseville pienille talousvettä toimittaville yksiköille, joiden sähköposti oli tiedossa. Laadittuja neuvontamateriaaleja voivat hyödyntää myös isommat talousvettä toimittavat yksiköt. Neuvontamateriaalissa on kerrottu pääkohdat betonikuilukaivon omavalvonnasta, joten ohjeet soveltuvat jaettavaksi myös yksityiskaivon omistajille, joko sähköisesti tai paperitulosteena. The aim of the thesis was to prepare an advisory brochure on the self-monitoring of a concrete dug well for small domestic water units located in the area of Rovakaari's environmental health municipalities. The thesis resulted in three guidelines: self-monitoring of the concrete ring well / concrete dug well, washing and disinfection, and household water sampling. The instructions were sent by e-mail (50 copies) to small domestic water supply units located in the municipalities of Pello, Ranua, Ylitornio, Rovaniemi and Kolari. Prepared advisory materials can also be used by larger economic water supply units. The counseling material contains the main points about the self-monitoring of a concrete dug well, so it can also be distributed to owners of private wells, either by e-mail or as a paper printout.