Asiakaslähtöisyys toimitusinsinöörin työssä : päiväkirjamuotoinen opinnäytetyö - Karppinen, Paulus (2023)
Opinnäytetyön tarkoituksena oli kertoa Maanmittauslaitoksella työskentelystä sekä hyvästä asiakasyhteistyöstä. Opinnäytetyön tavoitteena oli luoda tietoperusta aloitteleville maanmittausalanharjoittelijoille siitä, kuinka olisi hyvä toimia asiakkaiden ja asianosaisien kanssa. Päiväkirjaosuus sisälsi 17 viikon seurantajakson kesältä 2022. Työpäivistä tehtiin päivittäin lyhyt raportti ja joka viikolta tehtiin viikkokatsaus, jossa pohdittiin mitä viikon aikana on opittu. Toimipisteeni sijaitsi Torniossa, minkä vuoksi työskentelin pääasiassa Meri-Lapissa. Työtehtäväni koostui pääasiassa erilaisista kiinteistötoimitusten maasto- ja toimistotöistä. Opinnäytetyön tuloksena syntyi tietoperusta aloitteleville maanmittausalanharjoittelijoille siitä, kuinka olisi hyvä toimia asiakkaiden ja asianosaisien kanssa. Opinnäytetyö antaa myös kuvan siitä, millaista on työskennellä Maamittauslaitoksella. This thesis is mostly in a form of a diary. The aim of this thesis was to describe my work at National Survey of Finland in Tornio, southern Lapland. The diary part of the thesis covered 17 weeks of working at the National Land Survey of Finland in summer 2022. The work assignments consisted mostly of entry level field and office work related to cadastral surveys. The theory part tells how cooperate whit customers from the point of view of a surveying engineer. As a result of the thesis, the knowledge base was created for beginner surveying trainees about what would be the best way to work with customers. The thesis also gives a picture of what it is like to work at the National Land Survey of Finland.