Viivekameraohjelmiston jatkokehittäminen - Rapa, Jukka (2023)
Tässä opinnäytetyössä kehitettiin uusi versiopäivitys toimeksiantajayrityksen Arctic Connect Oy:n viivekameraohjelmistoon. Kehittämiskohteiden kartoittamiseksi tehtiin kyselytutkimus, jossa selvitettiin käyttäjäkokemusta, käyttöliittymän ja ohjeiden selkeyttä ja toimivuutta sekä yleistä tyytyväisyyttä ohjelmistoon. Kyselytutkimuksen tutkimusmenetelmänä käytettiin kvantitatiivisen ja kvalitatiivisen tutkimusmenetelmän yhdistelmää. Palaute kerättiin avoimia ja suljettuja kysymyksiä sisältävällä kyselylomakkeella, joka lähetettiin asiakkaalle Aslakin liikkeelle sähköpostilla sekä Arctic Connect Oy:n Rovaniemen toimipisteen henkilökunnalle Teams-kanavan kautta. Kyselyyn vastasi asiakkaan lisäksi viisi henkilöä. Kyselylomakkeen vastaukset osoittivat, että viivekameraohjelmistoon oltiin tyytyväisiä ja kokonaisuus oli toimiva. Kehityskohteiksi valikoitui käyttöliittymään tehtäviä pieniä muutoksia, jotka paransivat selkeyttä ja käytettävyyttä. Kameran valitseminen ohjelmistossa oli kehitettävä toiminto. Vastauksista selvisi myös asioita, jotka ovat tärkeitä viivekameraohjelmiston tulevaisuutta ajatellen. Työn tuloksena syntyi uusi viivekameraohjelmistoversio, jossa on otettu huomioon myös näkörajoitteiset ihmiset. Viivekameraohjelmiston käyttäminen kuntosaleilla ja laajemmin eri lajeissa on mahdollista. The aim of the thesis was to develop a new version update to the delay camera software. Another purpose was to find out about the user satisfaction experience regarding the software. The survey was done using qualitative and quantitative methods. Data for the thesis was collected with a customer survey addressed to Aslakin liike by email, and to the Arctic Connect Ltd’s Rovaniemi office staff by Teams. The survey included closed and open questions. The results of the survey show that users are mainly satisfied with the delay camera software, and it works like it should. Small changes to the user interface, that improve clarity and usability, were selected as development targets. Selecting a camera from connected ...