Ikäihmisten ammatillisen perhekodin perustaminen : ikäihmisten ammatillisen perhekodin perustamisen opas - Juopperi, Kari (2023)
Opinnäytetyön on tilannut Leader Pohjoisin- Lappi Ry, Ikäihmisten ammatillista perhehoitoa Lappiin - hanke. Leader Pohjoisin Lappi Ry on kehittänyt ikäihmisten toimeksiantosuhteista perhehoitoa Lapissa useammallakin hankkeella. Ammatillisen perhehoidon kehittämisen hankkeena tämä on ensimmäinen. Opinnäytetyö on toiminnallinen, aiheena ikäihmisten ammatillisen perhekodin perustaminen. Opinnäytetyön tarkoitus on tuottaa opas ikäihmisten ammatillisen perhekodin perustajalle. Opas ohjaa aloittavaa yrittäjää ikäihmisten ammatillisen perhekodin perustamisessa. Opinnäytetyö käsittelee ikäihmisten ammatillisen perhekodin perustamiseen liittyvät kysymykset tarkemmin. Opinnäytetyön tavoite on lisätä tietoisuutta ikäihmisten ammatillisesta perhehoidosta. Oppaan avulla kaikki ikäihmisten palvelujen ympärillä työtätekevät toimijat saavat tietoa ikäihmisten ammatillisesta perhehoidosta. Ikäihmisten omaisten tapaamisissa opasta voi hyödyntää tiedottamisessa. Opinnäytetyö kannustaa harkitsemaan yrittämisen mahdollisuutta myös maaseudulla, jossa elinkeinot ovat rajallisia. Opas on julkaistu sähköisenä versiona vuoden 2023 tammikuussa. Opas on saanut hyvää palautetta hyvinvointialueilta. This thesis was commissioned by the Leader Northernmost Lapland, Professional Family Care for Older People in Lapland project. Leader Pohjoisin Lappi Ry has developed family care for the elderly people through several projects in Lapland. As a project of a professional family home, this is the first. The thesis is functional, and the topic is establishing a professional family home for elderly people. The purpose of this thesis is to produce a guide for the founder of a professional family home for elderly people. This guide made in this thesis can guide the start-up entrepreneur in setting up a professional family care home for elderly people. This thesis deals with issues related to the establishment of a professional family home for elderly people in more detail. The aim of this thesis is to increase awareness of professional family care for ...