Asiakastyytyväisyyskysely Sodankylän kunnan vanhuspalveluiden asiakkaille - Aikio, Minna; Lysti, Jenni; Suonpää, Iina (2023)
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli toteuttaa asiakastyytyväisyyskysely, jonka pohjalta Sodankylän kunnan vanhuspalveluiden toimintaa voitaisiin kehittää niiltä osin, kun tietoa on kerätty. Asiakastyytyväisyyskyselyn avulla asiakkaat saivat tuoda mielipiteensä esiin, jolloin pystyttiin löytämään kehittämisen kohteet ja sen myötä Sodankylän kunta voi parantaa palvelujen laatua kiinnittämällä huomioita tuloksiin. Opinnäytetyön tavoitteena oli tuottaa Sodankylän kunnalle arvokasta tietoa asiakastyytyväisyydestä sekä mahdollisista kehittämiskohteista ikäihmisten elämänlaadun parantamiseksi. Tavoitteena oli kartoittaa Sodankylän kunnan vanhustyön asiakkaiden asiakastyytyväisyyttä asiakastyytyväisyyskyselyn keinoin. Sodankylän kunnan vanhuspalveluiden kehittämisen kannalta opinnäytetyön avulla voidaan luoda mahdollisia uusia innovaatioita. Tutkimuksessa on vastattu tutkimuskysymykseen, kuinka tyytyväisiä Sodankylän kunnan vanhuspalveluiden asiakkaat ovat saamiinsa palveluihin ja millä osa-alueella ilmenee kehitettävää. Tutkimuksessa käytettiin kvantitatiivista tutkimusmenetelmää. Asiakastyytyväisyyskyselyn vastaukset analysoitiin Google Forms ohjelmalla. Tutkimuksen kyselyjen vastauksista huomaa, kuinka vanhustyön asiakkaiden saamat palvelut ja asumismuoto vaikuttavat siihen minkälaisia kategorian vastaukset ovat. Vastaukset ovat olleet kutakuinkin yhteneväisiä kategorian sisällä. Omaishoitajilla- ja hoidettavilla nousi hieman poikkeavampia vastauksia, joten tutkimuksen tuloksissa on nostettu heidän vastauksistansa eniten graafisia kuvioita. The purpose of this thesis was to implement a customer satisfaction survey with an aim to improve the care of the elderly people in Sodankylä municipality based on collected data. The purpose of the survey was to let the customers voice their opinions, which could then be used to identify matters needing improvement and based on the results to help Sodankylä municipality to improve their customer service quality and to potentially find new innovations to do so. In the survey, ...