Rauhoittava metsämaisema Unreal Engine 5 -pelimoottorilla - Koskela, Piia (2023)
Opinnäytetyössä tutustuttiin Unreal Engine -pelimoottorin mahdollisuuksiin luoda rauhallinen, virtuaalinen metsämaisema käyttämällä valmiita, fotorealistisia 3D-malleja. Käytössä oli pelimoottorin 5.0.3-versio. Työn teoriaosuudessa tarkoituksena on saada lukijalle käsitys luonnon ja virtuaalisen luonnon merkityksestä ihmisen hyvinvoinnille tehtyjen tutkimusten avulla. Samoin siinä pyritään antamaan peruskäsitys Unreal Engine -pelimoottorin toimintamahdollisuuksista virtuaalimaiseman tekemisessä. Opinnäytetyön projektiosuudessa toteutettiin Unreal Engine -pelimoottorilla rauhoittava metsämaisema VR-laseille. Maiseman kasvusto-osuus rakennettiin kokonaan kasvustotyökalulla hyödyntäen valmiita 3D-malleja. Virtuaalinen metsämaisema mahdollistaa rauhoittavan luontoyhteyden muodostumisen riippumatta ihmisen olinpaikasta. The aim of this thesis study was to explore the possibilities of the Unreal Engine to create a calming, virtual forest landscape using ready-made, photorealistic assets. The used version was Unreal Engine 5.0.3. In the project part of the thesis, a calming forest landscape for VR glasses was created with Unreal Engine. The foliage part was built by a foliage toll using ready-made assets. Also, Unreal Engine’s possibilities to create a virtual landscape were described. The theoretical part of the thesis gives an understanding of nature’s and virtual nature’s meaning for human well-being. A virtual forest landscape enables a calming connection with nature, regardless of a person’s whereabouts.