Teot näkyviksi: vastuullisuuden kehittäminen vastuullisuusviestinnän perustana : Karelia-ammattikorkeakoulun vastuullisuusviestinnän kehittäminen muotoiluajattelun keinoin - Anttila, Salla (2023)
Opinnäytetyö tehtiin toimeksiantona Karelia-ammattikorkeakoululle. Tavoitteena on tuottaa monilla eri menetelmillä tietoa Karelian vastuullisuusohjelman ja vastuullisuusviestinnän kehittämisen tueksi. Tavoitteena on konkretisoida moniulotteista aihetta organisaatiossa, rakentaa vastuullisuuden yhteistä ymmärrystä ja tuoda ihmisiä yhteen aiheen ja siitä viestimisen ympärille. Teoriaosuudessa käsitellään yritysvastuuta, sen perustaa ammattikorkeakouluissa ja vastuullisuusviestintää, brändin kehittämistä sekä käyttäytymisen muutosta liittyen kestävän kehityksen ja vastuullisuuden teemoihin. Tutkimus toteutettiin tapaustutkimuksena. Kehittämistyötä lähestyttiin muotoiluajattelun näkökulmasta. Kehittämistyön menetelminä käytettiin tulevaisuusanalyysiä, haastatteluja, benchmarkingia ja yhteissuunnittelua. Opinnäytetyön tuloksena syntyi viestinnän suunnitelma vastuullisuusviestintään, sisältäen tapahtumakonseptin. Thesis was made as a assignment for Karelia University of Applied Sciences. The aim was to gather information with many methods for Karelia University of Applied Sciences to develop the sustainable development programme and sustainability communications. The goal is to create common understanding among the sustainability in the organization and to concretise the multidimensional matter and to bring people together around the subject and communicating about it. The theory covers corporate sustainability, it’s basis on universities of applied sciences and sustainability communications, developing a brand and behavioral change in related to sustainable development and sustainability. The research was implemented as a case study. The development was approached with design thinking. Future analysis, interviews, benchmarking and co-design were used as methods. As a result of the thesis was a plan for sustainability communications, including a concept for an event.