Kilpailuedun kirkastaminen ohjelmistoyrityksessä - Karhu, Sirpa (2023)
Opinnäytetyön tavoitteena oli tuottaa tietoa ohjelmistoyritys Lunni Oy:n tuotekehitystyön ja strategiasuunnittelun tueksi. Työssä selvitettiin sitä, millä tavoin yritys voisi luoda itselleen kestävää kilpailuetua. Opinnäytetyö toteutettiin keräämällä teoriatietoa kilpailuedusta ja siihen liittyvistä teemoista. Työssä keskityttiin tutkimaan aihetta näistä kulmista: asiakasarvon tuottaminen, maailmantilanteen ja toimintaympäristön muutosten vaikutus sekä siihen mikä vaikutus on ihmisten välisillä suhteilla ja kommunikaatiolla. Työtä varten myös haastateltiin yrityksen kohderyhmään kuuluvien yritysten edustajia, nykyisiä ja potentiaalisia asiakkaita. Tutkimusmenetelmänä käytettiin laadullista tutkimusta. Opinnäytetyön tuloksena muodostui ajatus siitä, minkä asioiden pohjalta Lunni Oy voi kirkastaa kilpailuetuaan ja hyödyntää vahvuuksiaan jatkossa niin tuotekehityksessä, kuin yritystoiminnan strategisessa suunnittelussa. Yrityksen vahvuuksiksi kirkastuivat haastatteluiden myötä ihmisläheinen ja asiakaslähtöinen toimintatapa.