Konepajatoiminnan materiaali- ja tuoteprosessihallintaohjelmiston käyttöönotto - Rintahaka, Tommi (2022)
Tämä opinnäytetyö käsittelee MavaSoft-ohjelmiston käyttöönottoa ja se tehtiin Keminmaassa sijaitsevan Northern Crown Oy:n konepajaan, jonka toimintaan tarvittiin kehitysidea. Opinnäytetyö rajattiin koskemaan pelkästään Northern Crown oy:n tarvitsemia ominaisuuksia sekä opinnäytetyössä käsitellyt asiat laadittiin tilaajan toiveiden mukaan. Konepajatoiminnassa oli havaittu ongelmakohtia, joihin tarvittiin ratkaisu, joka sisältäisi helpotusta muun muassa tuotannon läpimenoon, materiaali ja varas-tohallintaan, tilausten ja myynnin käsittelyyn sekä muihin pieniin ongelmakoh-tiin, joita konepajalla oli ilmennyt. Keskustelujen ja tutkimusten tuloksena saa-tiin kehitysidea MavaSoft-ohjelmiston investoimisesta, mikä mahdollistaa on-gelmakohtien ratkaisun ilman suuria kustannuksia. Opinnäytetyössä käsiteltiin ohjelmiston hankinta, materiaalivarastot, tuotekortit sekä varastopaikat ja niiden inventointi. Tuotantoon liittyen tehtiin myös kehi-tystä, jotta tuotantoa saataisiin paremmaksi sekä yrityksen kannalta kannatta-vammaksi. Opinnäytetyön tuloksena Northern Crown Oy sai materiaali- ja tuo-teprosessihallintaohjemiston käyttöönsä, ja konepajan toiminta sekä tuotanto paranivat huomattavasti. This thesis concerns commissioning software called MavaSoft, and it was made for Northern Crown LLC machine workshop located in Keminmaa for their need of an improvement idea. The thesis was limited to concern only the Northern Crown LLC and the issues handled in the thesis are composed from the employers wishes. Problems needing to be solved had been noticed in workshop activity, The solution needed to include help in production passing time, material and storage handling, handling of orders and sales, and some others small problems they had noticed. The result of conversations and investigations was an improvement idea of investing in software called MavaSoft which will make it possible without massive costs. The thesis dealt with the commissioning of software, material storages, product cards, storage locations and their ...