Minimalismi kosmetiikassa - Linnanmäki, Annika (2022)
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli tuottaa blogikirjoituksia yhteistyökumppanin verkkokaupan blogiin. Opinnäytetyön tavoitteena oli saada yleiskuva siitä, miten minimalismi ilmenee kosmetiikassa. Opinnäytetyön yhteistyökumppanina toimi Taiga Cosmetics, joka on suomalaisen Frescon Oy:n omistama luonnonkosmetiikkayritys. Kehittämistehtävässä toteutettiin kolme blogikirjoitusta, joiden aiheiksi valikoituivat kotimaisten tuotteiden suosiminen, biohajoava ja vegaaninen kosmetiikka sekä kemikaalikuorma. Työn teoreettinen viitekehys koostui minimalismin syntyhistoriasta, minimalistisen kuluttajan ja vastuullisen kosmetiikan ominaisuuksista sekä yrityksen vastuista ja kosmetiikkatuotteiden formuloinnista minimalistisella tavalla. Minimalismi ilmenee kosmetiikassa vastuullisuutena ja tuotteiden ja raaka-aineiden määrän rajoittamisena. Vastuullisessa kosmetiikantuotannossa otetaan huomioon siitä aiheutuvat ympäristövaikutukset ja sosiaaliset vaikutukset. Minimalistinen kosmetiikankäyttäjä voi vähentää tuotteiden määrää valitsemalla monikäyttöisiä tuotteita. Lyhyitä raaka-ainelistoja suosimalla voidaan pyrkiä välttämään kemikaalialtistumisten mahdollisesti aiheuttamia haittoja. Yhteistyökumppani sai asiakaskuntaansa kiinnostavaa sisältöä blogiinsa, jossa blogitekstit julkaistaan. Yhteistyökumppani voi hyödyntää materiaalia myös muussa markkinoinnissa, kuten sosiaalisessa mediassa.