Sintrausuunien ennakkohuoltojen työsuunnitelmien kehitys ja luominen - Rintamaa, Juha (Satakunnan ammattikorkeakoulu, 2014)
Tämän opinnäytetyön aiheena oli kehittää ja luoda työsuunnitelmat ABB Oy:n käyttämään Maximo Asset Management –toiminnanohjausjärjestelmään. Opinnäytetyöhön valittiin neljä ennakkohuoltoa, joita toteutetaan Norilsk Nickel Harjavalta Oy:n Pelkistämö-osastolla sijaitseville sintrausuuneille. Työsuunnitelmien haluttiin olevan riittävän yksityiskohtaiset ja kattavat ennakkohuoltojen suorittamiseksi niiden avulla. Osalle ennakkohuolloista löytyi ennestään luodut työsuunnitelmat, mutta näitäkin työsuunnitelmia haluttiin kehitettävän. Opinnäytetyössä tutustuttiin sintrausuuneihin ja niissä tapahtuvaan prosessiin. Tämän lisäksi opinnäytetyössä käytiin läpi työsuunnitelmien muokkaaminen ja uusien työsuunnitelmien luominen Maximo Asset Management –toiminnanohjausjärjestelmässä. Työsuunnitelmien tueksi perehdyttiin kunnossapidon perusteisiin. Tähän opinnäytetyöhön liittyvää ennakkohuoltoa päästiin seuraamaan kerran, kun yhteen sintrausuuniin vaihdettiin uunissa kiertävä metalliverkkohihna. Tämän lisäksi työsuunnitelmien sisältöä kerättiin tutkimalla vanhoja työsuunnitelmia, kyseisiin ennakkohuoltoihin liittyviä ohjeita ja muita dokumentteja. Työsuunnitelmien ja opinnäytetyöraportin sisällön tukemiseksi otettiin runsaasti valokuvia helpottamaan haluttujen asioiden sisäistämistä. Opinnäytetyön lopputuloksena saatiin luoduksi jokaiselle ennakkohuollolle työsuunnitelmat. Työsuunnitelmien sisältö kehitettiin sille tasolle, minkä katsottiin olevan riittävä hyödynnettävän materiaalin puitteissa. Työsuunnitelmien lisäksi luotiin kahdelle ennakkohuollolle liitteiksi työohje, joista toinen on liitteenä tässä opinnäytetyöraportissa. The subject of this final project was to create new work plans and to develop existing ones for the Maximo Asset Management enterprise resource management software used by ABB Ltd. This project would focus on four maintenance tasks on sintering furnaces in use by the reduction unit of Norilsk Nickel Harjavalta Ltd. The work plans were to be detailed and comprehensive, so that the maintenance could be based upon them. Work plans were already available for some of the tasks, but these were in need of improvement as well. The project involved orientation on sintering furnaces and on the process involved, as well as reviewing the creation and editing of work plans in the Maximo Asset Management enterprise resource management software. Getting accustomed with the basics of the maintenance was necessary to guarantee satisfactory coverage of the sub-ject in the work plans. Maintenance related to this final project was observed in practice on one occasion, when the metallic conveyor grid within a furnace was replaced. In addition, material for the new work plans was gathered by analyzing previous work plans, instructions related to the relevant maintenance tasks, and other documents. A great number of photographs was taken for facilitating the internalizing of necessary information, and for supporting both the work plans and the report for this final project. As a result of this final project, work plans were successfully created for each of the maintenance tasks. The quality of the work plans was deemed adequate within the restrictions imposed by the material available. In addition to the work plans, instructions were written for two of the maintenance tasks; one of these is included in the appendix.