Isien kokemuksia neuvolatoiminnasta - Jannert, Stina; Immonen, Silja (2022)
Opinnäytetyö isien kokemuksista neuvolatoimminnasta on laadullinen tutkimus, jossa tutkitaan netissä olevan haastattelulomakkeen kautta millaisia kokemuksia isillä on ollut neuvolatoiminnasta pohjoissuomalaisessa neuvolassa. Opinnäytetyön tarkoituksena on selvittää isien kokemuksia neuvolatoiminnasta ja tavoitteena kehittää neuvolatoimintaa isien kokemusten pohjalta. Tavoitteemme on, että opinnäytetyö voi kehittää isien kohtaamista ja kokemuksia neuvoloissa, kun tiedetään millaisia kokemuksia ja toiveita isillä on neuvolatyön suhteen. Opinnäytetyön avulla saadaan myös ajankohtaista tietoa ja työkaluja, joita terveydenhoitajat voivat hyödyntää vastaanotoillaan isien kohtaamisessa. Saimme 10 vastausta kyselyymme. Kyselyyn vastasi eri-ikäisiä isiä, joilla saattoi olla jo lapsia tai ensimmäinen oli vasta tulossa. Vastaukset kertoivat isien kokemuksista neuvolassa, jotka olivat enimmäkseen hyviä ja monipuolisia. Opinnäytetyön avulla selvisi, että pääpiirteittäin neuvolassa isillä oli positiivisia kokemuksia ja he kokevat tulleensa huomioiduiksi, vaikka paranneltavaa toki on. Selvisi, että isät kaipaavat aktiivista huomiointia ja suuri osa vastaajista toivoi myös isyyteen liittyvää ohjausta. The aim of this study was to find out about the experiences of fathers at a mother and child health center in Northern Finland. This is a qualitative study, for which the data was collected by using a questionnaire for the fathers asking about their experiences of the mother and child health center. The questionnaire was delivered to the commissioner mother and child health center in the form of an informative paper with a link and a QR-code to the questionnaire form. The paper was shared with all the parents visiting the health center. The questionnaire was also available online on the website of the health center. Ten questionnaires were returned. The questionnaire had been answered by fathers of different ages with a different number of children, some not yet born. The results of the study revealed that the mother and child ...