Oulun alueen vaateliikkeiden kartoitus - Villman, Eva (Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2014)
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää, olisiko Oulun alueelle tarvetta uudelle naisten vaateliikkeelle. Samalla kartoitettiin mahdollisen liikkeen kannattavuutta. Aiheen valitsin mielenkiinnosta muotialaa ja pukeutumista kohtaan, taustalla on myös pitkäaikainen haave perustaa tulevaisuudessa oma vaateliike. Tämä työ toimii siihen hyvänä pohjana. Opinnäytetyöni on toiminnallinen, ja teoriaosuudessa tarkastellaan, millainen muotiala on, miten se on kehittynyt vuosien myötä, eri asiakaskuntia, markkinatilannetta, muotiliikkeen mainontaa, kilpailutilannetta ja alan tulevaisuutta. Työn tietoperusta koostui kirja ja verkkolähteistä sekä omista havainnoista ja kokemuksista. Työ antaa kattavan kuvan Oulun nykyisestä yritysmaailmasta muotialalla. Työstä voi hahmottaa myös alueelliset vahvuudet ja heikkoudet niin väestöstä kuin sijainnistakin. Ilmi tulee myös verkkokaupan kiihtyvän kasvun luomat haasteet ja mahdolliset muutokset, joita yritykset joutuvat tekemään. Työni pohjalta voidaan todeta, että Oulu on nopeasti kasvava ja kehittyvä kaupunki, jonka vetovoima perustuu keskeiseen sijaintiin pohjoisessa merenläheisyydessä Pohjois Suomen pääkaupunkina. This thesis deals with women’s clothing shops in the Oulu region. At the same time surveyed possible viability of the business. I chose this subject because I have a passion for fashion and clothing. I also have a long time dream to start my very own clothing company. This work is a good base for that. My thesis is functional, and the theoretical part of the thesis takes a look at the fashion industry and its development different clienteles, marketing situations, the advertising of fashion shops, competition and the future of the industry. For this, I used written sources, Internet sources, and my own experiences. This work gives a good picture of the business world in the fashion industry in the Oulu region. The thesis also shows the regional strengths and weaknesses of the people and location. The work also shows how the increased growth of online shops gives challenges and pressure for changes to companies. This thesis also shows how the City of Oulu is growing and developing fast and is located near the sea, which attracts more people to move to the capital of Northern Finland.