Selvitys aloittavalle matkailuyritykselle toimintaympäristöstä ja palveluntarjoajista - Häkkinen, Terhi (Karelia-ammattikorkeakoulu (Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu), 2014)
Opinnäytetyöni tehtävänä oli tehdä selvitys aloittavalle juhla- ja pitopalveluyritykselle toimintaympäristöstä ja Joensuun alueen palvelutarjonnasta. Selvityksessä käsiteltiin aloittavan yrityksen markkinoinnin merkitystä ja sen suunnittelua. Opinnäytetyön tavoitteena oli kartoittaa yrityksen menestymiseen vaikuttavia tekijöitä sekä ympäristön mah-dollisia uhkia ja mahdollisuuksia sekä perustettavan yrityksen vahvuuksia ja heikkouksia verrattuna muihin palveluntarjoajiin. Toimeksiantaja opinnäytetyössä oli Piija Pakarinen, joka on valmistunut matkailupuolen Restonomiksi Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulusta vuonna 2011. Yrityksen perustamista hän on suunnitellut yli vuoden verran. Tehdyn selvityksen perusteella uskon, että perustettavalle yritykselle löytyisi oma markkinarako, sillä sen liikeidea on riittävän omaleimainen ja tuotteet ja palvelut niin monipuolisia, että kysyntää varmasti riittäisi. Yrittäjän oma ammattitaito ja näkemys siitä kuinka asioita tehdään ja toteutetaan, on mielestäni toinen vahvuus, joka mahdollistaa onnistuneen yritystoiminnan. The aim of my thesis was to make a report for a new festival and catering company about operational environement and local supply of service in Joensuu. The report handles the importance and planning of marketing for new company. The goal for the thesis was to chart all the important factors for succesfull business and to solve most off the possible threaths and possibilities. It was also important to get to know all the strenghts and weaknesses of the new company compaired to other local businesses. The report was made for a client Piija Pakarinen. She has graduated in tourism and hospitality management from North Karelian university of applied sciences in year 2011. The client has been planning an own company for over an year. The conclusion of the report is that there would be a demand for a new company. The business idea is enough individual and the products and services are diversed for the amount of supply. The client has a strong expertise and vision ...