Stand up -festivaalin tuotantoprosessi : Case Kaustisen Komediakesä 2013 - Lammi, Marika (HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu, 2014)
Tämä opinnäytetyö käsittelee tapahtumatuotantoa ja sen tavoite on selvittää, mitä kaikkea onnistuneen tapahtuman järjestäminen vaatii. Työn toimeksiantajana toimii Showhouse – Sami Hedberg Oy, joka on stand up -koomikko Sami Hedbergin vuonna 2005 perustama ohjelmapalveluihin erikoistunut yritys. Tapahtumatuotannon vaiheita kuvataan sekä teorian että Kaustisen Komediakesä 2013 case-esimerkin kautta. Stand up -festivaali Kaustisen Komediakesä järjestettiin Kaustisen festivaaliareenalla ensimmäisen kerran heinäkuussa 2012 yhteistyössä Pohjanmaan Lipputoimisto Oy:n kanssa. Tapahtuman elinkaari voidaan jakaa viiteen vaiheeseen, jotka ovat idea, tavoitteiden määrittely, suunnittelu, toteutus ja päättäminen. Jokainen vaihe vaatii tapahtuman järjestäjältä erilaisia toimenpiteitä ja näitä toimenpiteitä pyritään kuvaamaan mahdollisimman tarkasti sekä alkupuolen teoriaosuudessa että 3. luvun casessa. Pääpaino on kolmessa viimeisessä vaiheessa eli suunnittelussa, toteutuksessa ja päättämisessä. Opinnäytetyön tavoitteena on myös luoda pohja seuraavalle Kaustisen Komediakesä -tapahtumalle sekä antaa konkreettisia kehitysehdotuksia, jotta tapahtumasta saataisiin entistäkin parempi. Tapahtuman onnistumisen arviointi on sen vuoksi myös suuressa roolissa. Kesän 2013 Kaustisen Komediakesä onnistui pienistä vastoinkäymisistä huolimatta kiitettävästi. Aina on kuitenkin varaa parantaa, ja konkreettisia kehityskohteita löytyi useampikin. Niitä on avattu luvussa 4. This Bachelor’s thesis deals with event management and its goal is to determine what is required to organize a successful event. The thesis was commissioned by Showhouse - Sami Hedberg Oy, which is a company founded in 2005 by a Finnish stand up comedian Sami Hedberg. The phases of event management are described through both theory and Kaustisen Komediakesä 2013 case example. Stand up festival Kaustisen Komediakesä was first held in July 2012 in the festival arena of Kaustinen in co-operation with Pohjanmaan Lipputoimisto Oy. The lifespan of an event can be divided into ...