Hotellihuoneen tuotekehitys : Mitä Rantasipi Ikaalisten Kylpylän asiakas haluaa huoneeltaan vuonna 2014 - Alarotu, Tutta (Tampereen ammattikorkeakoulu, 2014)
Opinnäytetyöni aiheena on tutkia Rantasipi Ikaalisten Kylpylän asiakkaiden tyytyväisyyttä hotellihuoneiden varustukseen. Ikaalisten Kylpylä sijaitsee Kyrösjärven rannalla, noin 50 kilometriä Tampereelta pohjoiseen ja on nykyisin lähinnä loma- ja kongressikeskus. Opinnäytetyössäni keskityn eri segmenttien toiveisiin huoneen sisustusta ja muuta varustelua koskien. Selvitän eri segmenttien yleisen mielipiteen hotellihuoneen tämän hetkisestä tasosta ja siitä, mitä he ehkä jäivät kaipaamaan huoneeseen. Tutkimusaineiston keräsin hotellin asiakkaille helmimaaliskuussa 2014 jaetulla kyselylomakkeella, jonka laadin yhdessä toimeksiantajan kanssa. Tutkimusmenetelmänä sovelsin kvantitatiivista tutkimusmenetelmää. Tutkimuksella on merkitys toimeksiantajayritykselle heidän tuotekehityksensä kannalta, selvitin mitä asiakkaat toivovat huoneeseen ja samalla tietenkin mielipiteen majoituksen nykyisestä tasosta. Selvitin asiakkaiden ikä- ja sukupuolijakauman, mikä auttaa Kylpylää kohdentamaan tiettyjä huonevarusteluja tai palveluita jollekin tietylle ryhmälle. Segmentti vaikutti tietysti asiakkaiden mielipiteisiin ja toiveisiin suuresti, mutta yh-teneväisyyksiäkin löytyi. The purpose of this thesis is to research the satisfaction of the Spa Hotel Rantasipi Ikaalinen’s customers concerning the hotel room equipment. The Ikaalinen Spa is situated on the shore of Kyrösjärvi, 50 kilometers outside from Tampere. Nowadays it is mainly used for holiday and congress purposes. This thesis discusses the different segments and their wishes regarding the decoration and equipment of the room itself. The goal is to have an understanding of the general opinion within the segment. The purpose is to define both the current level and shortcomings of the rooms. The study material was collected from the customers of the spa in February to March. The Spa delivered the questionnaire to the hotel rooms. The questionnaire was compiled together with the Spa. The research method used in the study is quantitative. The study will be important for the Spa to develop the rooms to a right direction. It is important for the Spa to have an idea of the current status of the rooms according to customer opinions. The gender and age of different segments were studied, which could help the Spa to target some service or product specifically to them.