Aulangon kylpylän henkilöstön turvallisuusosaamisen nykytila ja sen kehittäminen - Numminen, Anssi (Laurea-ammattikorkeakoulu, 2014)
Osaava henkilöstö on yrityksessä tärkeä menestystekijä yrityksen jatkuvuudelle. Turvallisuusosaamisella yritys pystyy vähentämään riskejä, joita se kohtaa arkipäiväisessä toiminnassaan. Henkilöstön turvallisuusosaaminen on tärkeää turvatessa liiketoiminnan riskeiltä ja yrityksen tulevaisuuden kehityksen kannalta. Tämä opinnäytetyö on toteutettu yhteistyössä Kylpylähotelli Rantasipi Aulangon kanssa ja tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, mikä on Aulangon henkilöstön turvallisuuden nykytila sekä luoda kehitysesitys sen kehittämiseksi. Tutkimuksessa on käytetty kvalitatiivisia sekä kvantitatiivisia tutkimusmenetelmiä ja tämä on toiminnallinen opinnäytetyö. Tutkimusaineistoa on kerätty pääasiallisesti turvallisuusalan- ja didaktiikan kirjallisuuden, haastattelun, survey-tutkimuksen, dokumenttianalysoinnin ja konsultoinnin keinoin. Aulangon kylpylän turvallisuuden rakentamisen keskiössä on Restel Oy:n luoma strategia, arvot sekä politiikat. Kylpylän turvallisuuden johtamisessa korostuu yhteistoiminta kylpylän työntekijöiden kanssa. Kylpylän kokonaisvaltaisella riskienhallinnalla keskitytään liike- ja henkilöriskeihin, jotka pyritään poistamaan tehokkaalla ja nopealla tavalla. Kylpylän tärkeänä henkilöstön turvallisuusosaamista takaavana elementtinä toimii Restelin henkilöstön turvaohje, joka toimi tämän tutkimuksen ohjaavana viitekehyksenä. Käytettyjen tutkimusmenetelmien avulla saatiin tulos, että Aulangon kylpylän henkilöstön turvallisuusosaamisen nykytila on hyvä. Kehitysesityksenä luotiin käytännöllisen projekti ohjauksen-menetelmää soveltamalla nelivaiheinen projektimalli Aulangon kylpylän henkilöstön turvallisuusosaamisen kehittämiseksi. Tällä tutkimuksella on ollut tärkeä asema Aulangon kylpylän turvallisuusosaamisen mittaamisessa ja kehittämisessä. Tätä vastaavaa tutkimusta ei ole Aulangon kylpylälle aiemmin suoritettu ja tälle tutkimukselle oli tarve sekä tämä tutkimus onnistui tavoitteiden mukaisesti. Personnel with relevant skills are an important success factor for companies to ensure continuity. ...