Kokonaisvaltaisen hyvinvointimatkailutuotteen kehittäminen Lappeenrannan Kylpylälle - Salonen, Sini (Saimaan ammattikorkeakoulu, 2014)
Tämä opinnäytetyö tehtiin Lappeenrannan Kylpylän toimeksiannosta. Opinnäytetyön tarkoituksena oli kehittää kaksi kokonaisvaltaista hyvinvointimatkailutuotetta asiakaskyselyn, teorian sekä viimeaikaisten trendien pohjalta. Opinnäytetyön teoriaosuudessa käsiteltiin hyvinvointimatkailun käsitteitä, trendejä ja sen tilaa maailmalla, Suomessa ja Etelä-Karjalassa. Toinen teoriaosuuden aiheista oli tuotteistamisen prosessi. Opinnäytetyössä käytettiin kvantitatiivista tutkimusmenetelmää. Asiakaskysely tehtiin pohjaksi uusille tuotteille. Asiakaskyselyn tarkoituksena oli selvittää asiakkaiden kiinnostusta kokonaisvaltaisia hyvinvointimatkailupaketteja kohtaan. Asiakaskysely oli avoinna kahden viikon ajan maaliskuussa 2014. Kysely toteutettiin Webropol tiedonkeruu- ja analysointiohjelmalla. Vastauksia kyselyyn saatiin 98 kappaletta. Opinnäytetytön tuloksena kehitettiin kaksi erilaista hyvinvointimatkailupakettiehdotelmaa. Ensimmäinen paketti suunnattiin nautiskelijoille tai niille, jotka ovat hieman kiinnostuneita hyvinvoinnista lomallaan. Toinen paketti kehitettiin niille, joille kokonaisvaltainen hyvinvointi oli jo tuttua ja osa heidän elämäänsä. The purpose of this research was to develop two wellness packages for Lappeenranta Spa based on theory and recent trends. The theory part was considering wellness tourism and its trends and situation in the world, in Finland and in South-Karelia. Other part of the theory considered product development process. In this study qualitative research method was used. The customer questionnaire was available online in March 2014 for two weeks. Data for this research were collected with Webropol which is an online survey and analysis software program. Data was collected as a base for wellness packages. In total 98 customers answered the questionnaire. The purpose of the questionnaire was to find out if customers have an interest in wellness packages in Lappeenranta Spa. As a result of this thesis two wellness packages were developed. First package was targeted to starters, who are little bit interested in wellness and the second package for so called heavy users who are already familiar with wellness life style and activities.