Säilyykö kiinnostus kelkkailuun? : Rovaniemen moottorikelkkasafariyritysten tulevaisuudennäkymät - Kallioinen, Maria; Löfgren, Berit (Lapin ammattikorkeakoulu, 2014)
Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää, mikä on moottorikelkkasafareiden rooli rovaniemeläisten ohjelmapalveluyritysten tulevaisuudessa kymmenen vuoden päästä. Opinnäytetyön tutkimusalueena oli Rovaniemen keskustan ja napapiirin moottorikelkkasafareita järjestävät yritykset. Toimeksiantajana toimi Rovaniemen Matkailu ja Markkinointi Oy. Opinnäytetyömme on laadullinen tutkimus ja aineistonkeruumenetelmänä käytettiin teemahaastattelua. Haastateltaviksi valittiin kuusi moottorikelkkasafariyritystä joista neljä osallistui haastatteluun. Teemahaastattelussa käytimme tukena haastattelurunkoa, joka sisälsi kolme teemaa. Haastattelut toteutettiin huhtikuun 2014 alussa. Tutkimustuloksissa nousi esille yhteneviä sekä eriäviä mielipiteitä Rovaniemen moottorikelkkasafareiden tulevaisuudesta. Merkittävimmät haastattelussa esille nousseet asiat olivat ilmastonmuutoksen vähäinen vaikutus toimintaan, kaluston kehittäminen ympäristöystävälliseksi, sähkökelkkojen tulevaisuus sekä aasialaisten matkailijoiden määrän kasvu. Haastateltavien yleinen mielipide oli, että moottorikelkkasafarit tulevat säilyttämään asemaansa muiden ohjelmapalveluiden joukossa kymmenen vuoden aikana. The aim of this thesis is to find out the role of snowmobile safaris among other programme services in Rovaniemi in the next 10 years. The research area of the thesis is businesses operating snowmobile safaris in the city centre and Arctic Circle of Rovaniemi. The commission was given from Rovaniemi Tourism and Marketing Ltd. Our thesis is a qualitative research and we used theme based interviews to collect the research material. We chose six snowmobile safari companies, which four of them took part to the interview. The interview skeleton was used to support the theme based interview, which included three themes. The interviews have been accomplished in the beginning of April 2014. The research results included converging and differing opinions about the future of snowmobile safaris in Rovaniemi. The most significant issues that stood out in the interview ...