Golfia kaikille – Arctic Golfin jäsenistölle kohdistuvan markkinointiviestinnän kehittäminen - Villanen, Jemina (Lapin ammattikorkeakoulu, 2014)
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää Arctic Golfin jäsenten kokemuksia yrityksen markkinointiviestinnästä ja saatujen tulosten perusteella tehdä suuntaa antava markkinointiviestintäsuunnitelma yritykselle. Työssä on jäsenten kokemusten ja mielipiteiden lisäksi käytetty hyväksi olemassa olevaa tietoperustaa markkinointiviestinnästä ja sen suunnittelusta. Tietoperustassa on aluksi määritelty golf-ala ja sen seuratoiminta toimialana, sekä esitelty toimeksiantajana oleva yritys. Lisäksi tietoperustassa on käsitelty asiakkuuden hallinnointia ja asiakasymmärrystä, joiden kautta markkinointiviestintää tulisi lähteä toteuttamaan. Markkinointiviestintä ja sen suunnittelu ovat tärkeänä osana työn tietoperustaa ja myös itse markkinointiviestintäsuunnitelman laatimista. Pohjana suunnitelmalle tehtiin lomakepohjainen kysely Arctic Golfin jäsenille. Kyselyssä selvitettiin vastaajien taustatietoja, kokemuksia markkinointiviestinnän toimivuudesta ja säännöllisyydestä, sekä toimivimpia markkinointiviestintäkanavia. Kysely lähetettiin jäsenille sähköpostitse. Seuralla on 835 jäsentä, joista 750 jäsenen sähköpostiosoite oli tiedossa. Vastauksia saatiin yhteensä 116. Kyselyn vastauksista ilmeni, että seuralla on tietty aktiivijäsenten joukko, joka oli myös selvästi aktiivisin kyselyyn vastanneiden ryhmä. Koska kyselyyn ei saatu kattavasti vastauksia eri asiakassegmenteiltä, jäi markkinointiviestintäsuunnitelman laatiminen pitkälti tietoperustan varaan. Kysely kuitenkin tuki toimeksiantajan käsitystä siitä, että tietty asiakaskunta on aktiivista, mutta muutkin asiakkaat tulisi saada mukaan toimintaan markkinointiviestintää suunnittelemalla ja tehostamalla. Kyselyn perusteella selvisi, että markkinointiviestintä on pääosin toimivaa, mutta myös parannettavaa löytyy. Suunnitelmassa on huomioitu kyselyn tulokset ja pyritty ottamaan huomioon myös pienemmät ja vähemmän aktiiviset asiakassegmentit. Suunnitelmassa painottuu markkinointiviestinnän säännöllisyys, selkeys ja monipuolisuus. Digitaalinen markkinointiviestintä ja ...