Älypajan oppimisympäristön laitehallinnan kehittäminen - Liiti, Mika (2022)
Tämä opinnäytetyö on tehty Lapin AMK:n toimeksiannosta. Työn tavoitteena oli tuottaa koululle harmonisoitu tietopääoma, jonka avulla älypajan laitekannan ylläpitoa voidaan parantaa. Tietopääomaan kuuluu laitteiden yksilöivät tiedot, valmistajat, mallit, metatiedot sekä käyttöohjeet, joihin sisältyy ohjeet huoltoihin ja kalibrointiin. Vanhaa ja uutta tietopääomaa yhdistämällä saatiin aikaiseksi harmonisoitu tietopääoma, jota voidaan helpommin laajentaa ja ylläpitää. Älypajan toimivuutta tilana tarkasteltiin, muutoksille ei havaittu tarvetta opinnäytetyön valmistumisen aikana. Tietopääoman ylläpitämistä helpotettiin yksinkertaistamalla Excel-pohjaista dokumentaatiota. Älypajan varaosakannan nimikkeistäminen aloitettiin osana tietopääoman laajentamista. Harmonisoidun tietopääoman valmistuttua laitekannan ylläpitoa saatiin yksinkertaistettua ja laitekantaan liittyvän tiedon hakemista helpotettua. This thesis was commissioned by and made for the Lapland university of applied sciences (UAS). The aim for this thesis was to create and provide a harmonized knowledge capital for Lapland UAS, which then can be used to improve the maintenance of the smart workshop (Smartlab) equipment. The knowledge capital includes device specific identification data, manufacturer, model, metadata, user guide with maintenance and calibration instructions. By combining the old and new knowledge capital, a new harmonized knowledge capital was achieved, and it can be more easily expanded and maintained. The functionality of the smart workshop as an area was examined during the completion of this thesis, there was no need for changes. Easier maintenance of the knowledge capital has been achieved by simplifying the Excel based format of documentation. The naming and identifying process of the spare part stock within the smart workshop has begun as a part of expansion of the knowledge capital. With the completion of the harmonized knowledge capital, the maintenance of the listed equipment has been simplified and the retrieval of information ...