Lomakylä Järvi-Suomeen : pienhuvila-alueen rakennus- ja aluesuunnittelu - Kiiskinen, Tea (2022)
Opinnäytetyössä käsitellään Ilomantsiin suunnitteilla olevan lomakylän pienhuvila-alueen suunnitteluprosessia. Työhön sisältyi alueen, energia- ja talotekniikan, pienhuviloiden sekä sauna- ja huoltorakennusten suunnittelu. Opinnäytetyön tilasi Koitereen Helmi Oy. Opinnäytetyön alussa esitellään alueen historiaa, suunnitteluun vaikuttavia niemen ominaisuuksia ja lomakylän liiketoimintaideaa. Työssä kuvataan suunnitteluprosessi vaihe vaiheelta ja esitellään luonnokset, tehdyt muutokset ja syyt muutosten takana. Lopuksi esitellään lopulliset luonnossuunnitelmat, joita asiakas voi hyödyntää tulevaisuudessa. Opinnäytetyössä tutustuttiin alueen ranta-asemakaavaan, Ilomantsin rakennusjärjestykseen ja Pohjois-Karjalan maakuntakaavaan. Asiakkaan kanssa oltiin tiiviissä vuorovaikutuksessa niin sähköpostitse kuin videoyhteydelläkin. Suunnittelussa hyödynnettiin Maanmittauslaitoksen paikkatietoa sekä tarkkaa Cetopo-maastomallia. Opinnäytetyön tuloksena syntyi lähes pääpiirustustasoiset luonnossuunnitelmat, johon kuuluivat niemen alueasemapiirustus, asemapiirustus, pohja- ja julkisivupiirustukset, leikkaukset ja markkinoinnissa käytettävät havainnekuvat. Piirustusten teossa käytettiin Archicad 25 -ohjelmistoa ja havainnekuvien teossa Twinmotion- ja Photoshop-ohjelmistoja. This thesis introduces the design process of a holiday village in Ilomantsi, Finland. The project contained designing the site, ten small villas, a sauna, and a maintenance building. The purpose of this thesis was to make preliminary plans for the client Koitereen Helmi Oy. The plans include an area plan, a site plan, floor plans, elevations, sections, and visualization. For this thesis a detailed shore plan, building regulations and the regional plan of North Karelia were studied. Interaction with the client happened remotely via video calls and emails. Geodata and Cetopo 3D model were used in the designing process. The plans were made using ArchiCAD 25 program. This thesis introduces the history and features of the area, describes the business idea of ...