Turvallisuussuunnitelma Hotelli Guossin erämökeille - Saku, Pesonen; Antti, Pääkkö (2022)
Tämän työn tarkoituksena on luoda Hotelli Guossille turvallisuussuunnitelma. Opinnäytetyössä kuvaillaan raporttimaisesti omia kokemuksia erämökkien tämänhetkisestä tilanteesta sekä viitataan jo olemassa oleviin malleihin asioita, mitä kannattaisi ottaa huomioon. Erämökit sijaitsevat Utsjoen kunnassa, joka sijaitsee aivan Norjan rajan lähettyvillä. Kaukainen etäisyys onkin haasteena opinnäytetyötä tehdessä. Opinnäytetyötä tehtiin toimeksiantajan pyynnöstä, sillä he halusivat muuttaa tällä hetkellä metsästys käytössä olevia erämökkejä asiakaskäyttöön. Hotelli Guossi halusi turvallisuussuunnitelmalle ulkopuolisen näkökulman, jotta matka ja ohjelma erämökeillä olisi mahdollisimman turvallinen kuluttajatasolla. Huomioon on tärkeää ottaa sekä lakiasiat että yleiset reittiä ja erämökkejä ympäröivät asiat. Monet turvallisuusasiat ovat tämänhetkisissä erämökeissä valmiiksi paikallaan. Havainnoinnin ja prosessikartan avulla kävimme asiakaspolkua ja palvelua kokonaisuudessaan läpi. Moottoriajoneuvo ja reki yhdistelmän kohdalla täytyy huomioida myös ympäröivät olosuhteet ja lain säätämät asetukset. Asiakaskäyttöä varten täytyy erämökeillä löytyä erilaisia lain vaatimia turvallisuusdokumentteja ja suunnitelmia siitä, miten eri vaara tilanteissa pitää toimia. Opinnäytetyön tuloksista hyötyy Hotelli Guossi, jotka tulevat käyttämään turvallisuussuunnitelmaa omiin käyttötarkoituksiin ja muuttelemaan sitä, miten itse haluavat. Tämä kyseinen turvallisuussuunnitelma ei ole asiakirja vaan enemmänkin pohja, johon on kerrottu huomioitavat asiat Hotelli Guossin ulkopuolisesta näkökulmasta. The purpose of this thesis is to create a security plan for Hotel Guossi. The thesis de-scribes our own experiences of the current situation of hunting lodges in a reportable way and refers to the already existing models of things that should be considered. The hunting lodges are in the municipality of Utsjoki, right next to the Norwegian border. Long distance is a challenge while we are doing the thesis. The thesis was done at the request of the ...