ARCTIC SKYLIGHT LODGEN MARKKINOINTISUUNNITELMA - Virtanen, Jeny; Pölönen, Veera (2022)
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli luoda mahdollisimman käyttökelpoinen markkinointisuunnitelma Arctic Skylight Lodgelle. Arctic Skylight Lodge on majoitus- ja ravintolapalveluita tarjoava yritys Ylläksellä. Yritys on aloittanut varsinaisen toimintansa alkuvuodesta 2020, joten se on vielä suhteellisen tuore yritys. Yrityksen toiveena oli saada toteutettua markkinointinsa mahdollisimman edullisesti, joten opinnäytetyömme perustuu markkinointikeinoihin, joiden kustannukset ovat mahdollisimman alhaiset, kuten sosiaalinen media ja digitaalinen markkinointi. Opinnäytetyössä myös pyritään saada selville kohdeyritykselle potentiaaliset kohderyhmät, joille markkinointia voitaisiin kohdentaa, kuten myös keinoja, kuinka saavuttaa nämä asiakkaat. Opinnäytetyön tuloksena syntyi toimiva markkinointisuunnitelma, jota kohdeyritys voi halutessaan käyt-tää markkinointinsa suunnittelemiseen. Opinnäytetyö koostuu teoreettisesta osasta, jossa tutkitaan markkinointiin liittyvää teoriapohjaista aineistoa ja peilataan sitä kyseisen kohdeyrityksen tapaukseen. Markkinoinnin teoriaosuus koostuu matkailumarkkinoinnista, lähtökohta-analyyseistä sekä kilpailukeinojen tutkimisesta. Teoria yhdistetään käytäntöön markkinointisuunnitelman avulla. Opinnäytetyön toiminnallinen osuus pohjautuu Arctic Skylight Lodgen edustajan kanssa läpikäytyyn teemahaastatteluun ja sen perusteella rakennettuun kyselyyn. Kyselyä jaetaan sosiaalisessa mediassa. Kyselyn avulla pyritään saamaan selville potentiaaliset asiakkaat ja kohderyhmä. Kyselyn tulosten, kohdeyrityksen toiveiden ja markkinoinnin teorian avulla rakennetaan käytännönläheinen markkinointisuunnitelma. The objective of this thesis was to create a workable marketing plan for Arctic Skylight Lodge. Arctic Skylight Lodge is a company offering accommodation and restaurant services in Ylläs. The company opened its doors early in 2020, so it’s relatively new. The company's wish was to implement its marketing as inexpensively as possible, so our thesis was based on marketing methods with the lowest possible costs, such as social media and digital marketing. The objective of this thesis was also to find out the potential target groups for the commissioner, at which marketing could be targeted as well as to find ways to reach these customers. The result of the thesis was a workable marketing plan that the commissioner can use to plan its marketing. The thesis consists of a theoretical part, in which the theory-based material related to marketing was studied and mirrored in the case of our target company. The part describing marketing theory consists of travel marketing, starting point analyzes and the study of competitive means. The theory was put into practice through a marketing plan. The functional part of the thesis was based on a thematic interview with an Arctic Skylight Lodge representative and a survey based on it. The survey was shared on social media. The aim of the survey was to find out potential customers and the target group. The results of the survey, the wishes of the commissioner and the marketing theory were used to build a practical marketing plan.