Rakenteiden ja materiaalien ehjänä purkaminen sekä uudelleenkäyttö - fi=Karelia-ammattikorkeakoulu|sv=Karelia-ammattikorkeakoulu|en=Karelia University of Applied Sciences| (Karelia-ammattikorkeakoulu, 2022)
Julkaisussa tarkastellaan rakenteiden ja materiaalien ehjänä purkamista ja uudelleenkäyttöä Suomessa ja Euroopassa. Rakenteiden osalta keskitytään erityisesti rakennuksen kannalta merkittäviin rakenneosiin. Selvitys sisältää katsauksen purkamisen ja uudelleenkäytön nykytilaan, kehitystyöhön ja tulevaisuuden näkymiin. Kehitystyön katsaukseen on koottu tietoa merkittävimmistä tutkimus- ja kehityshankkeista sekä pilottikohteista. Tulevaisuuden näkymät keskittyvät lainsäädännön kehittymiseen ja siihen, kuinka lainsäädännön ohjauskeinojen avulla purettujen rakenteiden ja materiaalien hyötykäyttöä pyritään edistämään. Lisäksi tulevaisuuden näkymät -osio sisältää SWOT-analyysin, johon on koostettu purettujen rakenteiden ja materiaalien uudelleenkäytön haasteita ja mahdollisuuksia. Selvitystyö on tuotettu osana Karelia-ammattikorkeakoulun Vähähiilinen ja energiatehokas korjausrakentaminen EAKR-projektin toimenpiteitä. Selvitystyön on toteuttanut AFRY Finland Oy.