Asiakastyytyväisyystutkimus Rantasipi Tropiclandian liikematkustajille - Panula, Hannele (Kajaanin ammattikorkeakoulu, 2009)
Opinnäytetyöni tarkoituksena oli selvittää Vaasassa sijaitsevan kylpylähotelli Rantasipi Tropiclandian liikematkustajien tyytyväisyys saamaansa palveluun. Asiakkailta toivottiin myös kehittämisehdotuksia, jotta palvelua voitaisiin kehittää. Rantasipi Tropiclandiaan ei ole aiemmin tehty asiakastyytyväisyyskyselyä liikematkustajille. Aihe on ajankohtainen, sillä liikematkustus on tärkeä osa hotellin toimintaa. Tutkimus toteutettiin kvantitatiivisena lomakekyselynä talven 2008 - 2009 aikana. Kyselylomakkeita jaettiin kaikille suomenkielisille liikematkustusasiakkaille heidän kirjautuessa sisään hotelliin. Vastaajat arvioivat hotellin tuotteita ja palveluja asteikolla 1 - 5, jossa 1 oli huono ja 5 erinomainen. Vastauksia saatiin 53 kappaletta. Vastaukset käsiteltiin SPSS-tilasto-ohjelmalla. Tutkimustuloksista ilmeni, että Rantasipi Tropiclandian liikematkustusasiakkaat ovat pääosin tyytyväisiä hotellin palveluihin. Erityisesti hotellin rauhallisuus ja ystävällinen henkilökunta olivat miellyttäneet asiakkaita. Puutteita havaittiin aamiaisen ajankohdassa sekä hotellihuoneen viihtyisyydessä. Kehittämisehdotuksena hotelliin toivottiin myös kuntosalia. Asiakkaiden antamia kehittämisehdotuksia ei ole mahdotonta toteuttaa. Pienellä huoneiden sisustuksen päivittämisellä sekä aamiaisen ajankohdan uudelleenjärjestämisellä voidaan liikematkustajat pitää tulevaisuudessakin entistä tyytyväisempinä. The aim of this thesis was to get information about customers satisfaction with services of Hotel Rantasipi Tropiclandia among the business travellers. Customer feedback was requested to find out whether there was need for improving the guality of service. This survey was the first cusromer satisfaction survey for the business travellers of Rantasipi Tropiclandia. Customer satisfaction is a contemporary issue for Hotel Rantasipi Tropiclandia due to frequent business travellers. The survey was carried out via a qvantitative questionnaire during the winter 2008 - 2009. The questionnaires were distributed to Finnish business travellers ...