Tuotanto-omaisuuden hallinta - Kosunen, Arsi (Saimaan ammattikorkeakoulu, 2014)
Opinnäytetyön tarkoituksena oli parantaa UPM Kaukaan tuotanto-omaisuuden hallintaa. Työtä varten on kartoitettu tarvittavia teknisiä tietoja ja ohjeita Kaukaan tehtaan kunnossapidon, tuotannon, suunnittelun, oston sekä varaston käyttöön. Tarvittavat tekniset tiedot on kerätty kollegojen sekä muiden käyttäjien tarpeiden mukaan. Aineisto on koottu ja linkitetty taulukkoon. Taulukko toimii väliai-kaisena tietovarastona linkitetyille tiedoille, joita tullaan käyttämään jatkossa tietohallinnan kehittämiseksi. Otsikoiden nimitykset on tehty käyttäen SAMI-hallintastrategiapyramidia. Tiedonhallinnan parantamiseksi on selvitetty taustoja nykytilanteesta ja aikaisemmasta toiminnasta. Tutkimusten perusteella on pohdittu, kuinka tiedonhal-lintaa voitaisiin parantaa. The purpose of this thesis was to develop a production management system for UPM Kaukas. For this work, necessary technical information and instructions were searched and collected for the use of plant maintenance, production, planning, purchasing and warehouse. The necessary technical information and instructions were collected by the author, colleagues and other users. The collected data was gathered and linked to a spreadsheet. The spreadsheet was the intermediate storage for the data and the data will be used in the future to develop the information man-agement system. Titles and names were used using SAMI-management strate-gy pyramid. The thesis explains the background of how production management system has been made in the past and what is the current situation. To improve the current system, the results of the thesis will be used.