Yhteistyöllä ylihuomisen osaamista : Karelian tutkimus- ja kehittämishankkeiden tuloksia 2021 - Varis, Kaisa (toim.) (Karelia-ammattikorkeakoulu, 2022)
Karelia-ammattikorkeakoulun tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan (TKI-toiminta) tavoitteena on osallistua yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisemiseen, vahvistaa alueen elinvoimaa, työllisyyttä ja osaamista sekä kehittää Karelian henkilöstön asiantuntijuutta. Keskeisiä kehittämiskumppaneita TKI-toiminnassa ovat yritys- ja elinkeinotoimijat sekä muut sidosryhmät. Myös Karelian opiskelijat osallistuvat aktiivisesti TKI-toimintaan mm. toimeksiantojen ja opinnäytteiden kautta. Karelia toteuttaa yhteistyössä kotimaisten ja kansainvälisten yritys- ja työelämäkumppaneiden kanssa lähes 100 hanketta vuosittain. Tässä artikkelikokoelmassa esitellään 14 Kareliassa vuonna 2021 päättynyttä tutkimus- ja kehittämishankketta, ja erityisesti niiden tuloksia ja vaikuttavuutta. Julkaisussa kuvatut hankkeet edustavat monipuolisesti Karelian vahvuusalueita ja strategisia valintoja.