Poeettinen kuvakerronta audiovisuaalisessa teoksessa - Heiskanen, Anttipekka (Kymenlaakson ammattikorkeakoulu, 2014)
Opinnäytetyössä tutkitaan poeettisen kuvakerronnan ratkaisuja ja toteutuskeinoja audiovisuaalisessa teoksessa. Työssä tutkitaan dokumentoinnin mahdollistamia ilmaisukeinoja. Siinä tutkitaan lisäksi musiikkivideon syntyä ja kehitystä. Dokumentoinnin vaikutus kuvattaviin henkilöihin on ollut osana tutkimustyötä. Audiovisuaalisen alan tekijän eettisyys ja moraali on myös nostettu mukaan tutkimustyöhön. Työn tavoitteena on ollut löytää työn tekijän omaan teokseen sopiva kerronnan muoto laajasta valikoimakirjosta. Tavoitteena on ollut etsiä uusia kuvallisia ilmaisutapoja sekä kuvausmenetelmien että editointikeinojen kautta. Opinnäytetyön tekijän tavoitteena on ollut löytää keinot yhdistää kaksi erilaista audiovisuaalista teosta yhdeksi synergiaksi. Opinnäytetyössä avataan haastattelumetodeja, joilla haastattelu on saatu onnistumaan. Lisäksi siinä käsitellään eri kuvaustekniikoita ja jälkityön merkitystä onnistuneen lopputuloksen saavuttamiseksi. Työssä avataan myös erilaisia keinoja toteuttaa näyttävä audiovisuaalinen teos pienellä budjetilla tai kokonaan ilman budjettia. Produktiivisena osana on teos opinnäytteen tekijän omalle bändille, jossa yhdistellään tutkimustyön aikana kuvattua haastattelu- ja dokumentointiaineistoa sekä poeettista tarinankerrontaa. Se kertoo Karelian Warcryn Unholan Tuntemattomat -kappaleen synty- ja kehitystarinan, sekä avaa ajatuksia bändistä ja sen parissa toimivista ihmisistä. Teos on dokumentin ja lyriikkavideon yhdistelmä. Työn kuluessa opinnäytteen tekijä on löytänyt teokselleen sopivan ilmaisutyylin. Video on katsottavissa YouTubesta ja Vimeosta. The thesis is about poetic narration on screen. It also focused on methods how to find new ways of expression through documentation. The research about the history and development of music videos has been made. Impact of documentation on the human has been a part of the job. The author’s ethics and morality on audiovisual sector has also been under research. An objective in the thesis was to found suitable narration style for authors own ...