Miniatyyrit ja valokuvaus : Kohteen koon muuntelu valokuvauksen ja rekvisiitan avulla - Kauppi, Pilvi (Lapin ammattikorkeakoulu, 2014)
Opinnäytetyöni tavoitteena oli valokuvata neljä itse tekemääni miniatyyriä ja tutkia, miten niiden kokoa voi muunnella käyttäen apuna ympäristöä, rekvisiittaa ja eri perspektiivejä. Kerron aluksi miniatyyrien taustasta ja niiden valmistuksesta, jonka jäl-keen esittelen jokaisesta tekemästäni miniatyyristä koostamani noin kolmen valoku-van sarjan. Jokaisessa sarjassa pyrin kuvaamaan miniatyyrit siten, että ne näyttivät sekä miniatyyrien kokoisilta että suuremmilta kuin mitä ne oikeasti ovat. Tekstiosuuksissa kerron ja pohdin kuinka saavuttamiini lopputuloksiin pääsee. Käytin apunani myös perspektiivikorjaintekniikkaa, jolla optisen illuusion avulla valokuvista saa pienoismallien näköisiä. Käytin tätä apuna valokuvaamisprosessissa, sekä sovelsin sitä muutamaan jo olemassa olevaan valokuvaan. Pyrin siis tekemään pienistä asioista isoja ja isoista asioista pieniä. Lähteinäni käytän omaa teososuuttani, eli tekemiäni miniatyyrejä ja ottamiani valo-kuvasarjoja sekä perspektiiveihin, valokuvaukseen ja miniatyyreihin liittyvää kirjalli-suutta ja Internet-lähteitä. Käytän pohjana myös omaa työpäiväkirjaani ja lisään poh-dinnan avuksi tietoja miniatyyrien valokuvausta harrastaneilta ammattilaisilta. Valokuvaaminen osoittautui sekä melko haastavaksi että mielenkiintoiseksi projek-tiksi. Pienten miniatyyrien valokuvaaminen isommassa koossa vaatii mielikuvituksen ja kunnollisten lavasteiden lisäksi myös teknistä osaamista ja valokuvaamisen perus-taitoja. Uskon, että kokemus auttaa minua tulevaisuudessa kehittämään miniatyyrien valokuvaustaitojani. The aim of my thesis is to take photos of four self-made miniatures and study differ-ent ways to change their scale and sizes. I use the help of my environment, props, and different perspectives when seeking to achieve differences in scale. I also briefly explain the background of miniatures and the process of making them. For each min-iature I made, I compiled a series of three photographs. In these photos, I portray the miniature in their own scale, and make each of them seem as ...