MARKKINOINTIMASKOTTI POHJOIS-KARJALAN YRITYKSILLE – IDEAKILPAILUN JÄRJESTÄMINEN - Kurtti, Janne; Reijonen, Outi (Karelia-ammattikorkeakoulu (Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu), 2014)
Opinnäytetyön aiheena oli ideakilpailun järjestäminen. Kilpailun tavoitteena oli saada ideoiden joukosta maskotti, joka saataisiin pohjoiskarjalaisten yritysten käyttöön parantamaan niiden markkinanäkyvyyttä. Tavoitteena oli myös saada kokonaisvaltainen käsitys kilpailun järjestämisestä ja siihen liittyvistä käytännön toimenpiteistä. Tiedonhankinnassa käytettiin markkinointiviestinnän ja myynninedistämisen kirjallisuutta sekä Internet-lähteitä. Pohjustuksena kilpailun järjestämiselle tehtiin asiantuntijahaastatteluja ja suoritettiin kyselytutkimus Google Drive- sovellusta käyttäen. Kilpailusta tiedotettiin sosiaalisessa mediassa, paikallislehdessä sekä oppilaitoksissa julistein ja sähköpostilla. Kilpailun tuotoksena saatiin 13 ideaa. Opinnäytetyön tekemisen myötä saatiin käsitys kilpailun järjestämisen eri vaiheista ja niiden merkityksellisyydestä. The purpose of this thesis was to organize an ideas competition. The main goal of the competition was to find a mascot that promotes the marketing visibility of North Karelian companies. A secondary goal of the thesis was to get an overall understanding of organizing a competition and the related practical measures that it involves. Data used for this research was literature of marketing communications and promotion, as well as Internet sources. A foundation for organizing this competition was created by interviewing experts and conducting a survey using a Google Drive application. The competition was announced by using social media, local newspapers and also by posters and emails in educational institutions. The outcome of this competition was 13 different ideas. During the process of this thesis, an overall idea and the relevance of the different stages involved in organizing competitions was comprehended.