Kylvön ja kannonnoston integrointi - Salo, Olli (Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2013)
Työssä tutkittiin kannonnosto- ja kylvölaitteen yhdistämistä.2011 Seurantatyömaina oli kaksi UPM-Kymmene Oyj:n palstaa Konnevedellä. Kolarinsaarentien palsta ja Jokelan palsta. Edellinen kylvettiin 25.5. - 10.6. ja jälkimmäinen 15.6. - 23.6. välisenä aikana. Kantojen nosto tehtiin Karelian Puu ja Metalli Oy (Sakari Mononen) kehittämällä kantoharvesterilla, johon oli liitetty Seed Gun -kylvölaite (NewForest Oy). Harvesteripäässä oli kaksi suutinta, joista siemen ammuttiin kylvökohtaan. Siemenannoksen koko suutinta kohti oli 16 kpl ja kahden annoksen keskinäinen etäisyys oli noin 1,2 metriä. Tavoitteena oli käyttää harvesteripäätä ja kylvölaitetta joustavasti siten, että laikun koosta riippuen voitaisiin kylvää joko kaksi tai neljä erillistä kohtaa muokkausjäljessä.2012 Seurantatyömaina oli kaksi UPM-Kymmene Oyj:n palstaa, Metsä-Leskelän tilalla Konnevedellä ja Yrjölän tilalla Petäjävedellä. Edellinen kylvettiin 4.6. - 7.6. ja jälkimmäinen 14.6. - 18.6. välisenä aikana.Molempina vuosina inventointi suoritettiin ympyräkoealaa käyttäen kylvövuoden syksyllä. Lisäksi 2011 kylvö inventoitiin uudelleen 2012.Tulokset osoittavat, että menetelmä on käyttökelpoinen. In this thesis the effect of integrating stump lifting and sowing was studied. Field studies were made at four different plots. Three of those were located at Konnevesi and one at Petajavesi. In this research I have estimated the seedling density. Exact figures of the costs can't be given though they are completely dependent of the contractor. Results show that by reaching out the correct seedling density we are able to increase the amount of produced energy wood and regenerate the forest.