Turvallisuusalan ammatillisen aikuiskoulutuksen koulutusportaalin tarvekartoitus - Vikstedt, Petri (Laurea-ammattikorkeakoulu, 2010)
Opinnäytetyöni on toimintakeskeinen, työelämälähtöinen hanke, jonka tilaajana on Finnsecurity ‎Ry:n opetus- ja tutkimusjaosto. Kehittämistyöni tavoitteena on selvittää Finnsecurity Ry:n sivuille ‎luotavan turvallisuusalan koulutusportaalin sisältöön, käytettävyyteen ja ulkonäköön liittyviä asioita ‎ja vastata niiden pohjalta kysymykseen: ” Mitä Finnsecurity Ry:n jäsenet odottavat tulevalta ‎koulutusportaalilta?” Koska Finnsecurity Ry:llä ei ole aikaisemmin ollut vastaavanlaista palvelua ‎Internet-sivuillaan, kehittämistyöni tavoitteena on luoda kokonaiskuvaa portaalista ja saada ‎jäsenistön näkökulmia hankkeeseen, jotta se palvelisi heitä parhaalla mahdollisella tavalla. ‎Kartoitan jäsenistön toiveita ja tarpeita suorittamalla heille kyselyn Internetin Webropol-‎tiedonkeruuohjelman välityksellä.‎ Opetus- ja tutkimusjaoston vastaava Sami Tikkanen sekä Harri Koskenranta Laurea ‎ammattikorkeakoulusta ja opetus- ja tutkimusjaostosta ovat toimineet opinnäytetyöni ohjaajina. ‎Kirjallisten ja sähköisten lähteiden lisäksi olen hankkinut tietoa portaalista avoimella haastattelulla ‎haastattelemalla ohjelmistokehittäjä Arto Iijalaista Brain Alliancesta. ‎ Oman kehittämistyöni keskeisenä tutkimusmenetelmänä on strukturoitu kyselylomake, koska se ‎palvelee parhaiten tavoitteitani saavuttaa onnistunut lopputulos portaalin käytettävyydestä. Myös ‎avoimet, vapaamuotoiset haastattelut ovat olleet toisena tiedonkeruumenetelmänä hankkeen ‎taustoja selvitettäessä. Tutkimustulosten koonnissa käytän Webropol-tiedonkeruuohjelmaa. ‎Kehittämishankkeeni on kokonaistutkimus, jolloin kaikilla Finnsecurity Ry:n jäsenillä oli ‎mahdollisuus osallistua siihen vastaamalla kyselyyn.‎ Tutkimustulokset ja johtopäätökset on esitelty 11.11.2009 Finnsecurity Ry:n opetus- ja ‎tutkimusjaostolle, joka päätti esittää hankkeen toteuttamista Finnsecurity Ry:n hallitukselle. ‎Tarkoituksena on testata hanketta kevyehkönä pilotti-hankkeena ensin todetakseen, vastaako ‎portaali käyttäjien tarpeita todellisuudessa. Testaamista puoltaa myös teoria ja muista ...