Venäläismatkailijoiden joulumatkailu Pohjois-Karjalassa - Sutinen, Maija (Karelia-ammattikorkeakoulu (Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu), 2013)
Opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää venäläismatkailijoiden joulumatkailun nykytilaa Pohjois-Karjalassa ja sitä, miten joulumatkailua voitaisiin lisätä Pohjois-Karjalassa. Tutkimuksen taustana on Suomen ja Pohjois-Karjalan matkailutilastoja, venäläisiin matkailijoihin liittyviä tutkimuksia sekä yleistietoa Pohjois-Karjalasta matkailualueena. Opinnäytetyö selvitti tilastojen ja haastattelujen avulla Pohjois-Karjalan vetovoimaisuutta venäläisten joulumatkailukohteena sekä tyypillisiä pohjoiskarjalaisia joulumatkailutuotteita. Tilastojen ja teemahaastattelujen avulla kartoitettiin joulu-tammikuun matkailijamääriä, joulumatkailutuotteiden tarjontaa sekä joulumatkailun nykytilaa ja tulevaisuutta Pohjois-Karjalassa. Joulumatkailu jakaantuu alueella suomalais- ja venäläissesonkiin. Venäläismatkailijoiden kohdalla tammikuu on suositumpi matkustuskuukausi Pohjois-Karjalaan kuin joulukuu. Venäläismatkailijat eivät käytä joulumatkailutuotteita Suomen joulun aikaan. Heille suunnattua joulumatkailutarjontaa tulisi kehittää ja kohdentaa uudenvuoden aikaan. Venäläismatkailijoiden määrä Pohjois-Karjalassa kasvaa koko ajan, mutta heille suunnattu tuotevalikoima ei ole kasvanut matkailijamäärien mukana. Venäläiset odottavat joulutuotteelta aktiviteetteja ja uusia elämyksiä. The aim of this research-based study was to examine the present state of Christmas tourism of Russian travellers, and how to increase this tourism in North Karelia. As the background of the study are the tourism statistics of Finland and North Karelia, studies related to Russian travellers and general information about North Karelia as a tourist destination. The thesis surveys with statistics and interviews the attractivity of North Karelia as a Christmas tourism destination of the Russian and the typical Christmas tourism products in North Karelia. The number of travellers in North Karelia in December-January, the supply of Christmas tourism products and the current and future state of Christmas tourism in North Karelia were surveyed using statistics ...