Vapaa-ajalla Kylpylässä : Tutkimus palveluiden käytöstä Rantasipi Ikaalisten Kylpylän liikunta- ja vapaa-aikaosastolla - Kangas, Mari; Whiteland, Anni (Tampereen ammattikorkeakoulu, 2013)
Opinnäytetyömme aiheena on tutkia Rantasipi Ikaalisten Kylpylän liikunta- ja vapaa-aikaosaston tarjoamien palveluiden käyttöä. Pirkanmaalla sijaitseva Rantasipi Ikaalisten Kylpylä on Pohjoismaiden johtavassa asemassa oleva virkistys-, kokous- ja vapaa-ajankeskus. Opinnäytteemme tarkoituksen on tutkia Rantasipi Ikaalisten Kylpylän vapaa-aikaosaston asiakkaiden tyytyväisyyttä tuotteisiin ja asiakaspalveluun. Merkitystä tutkimuksella saattaa olla Ikaalisten Kylpylän vapaa-aikaosastolle asiakkaiden tyytyväisyydestä ja tiettyjen palveluiden suosiosta, jotta palveluita voitaisiin mahdollisesti muuttaa tai parantaa tulevaisuudessa. Kyselylomakkeen avulla halusimme myös selvittää onko Kylpylällä edelleen tarjota jotakin uutta ja muuttuuko palveluiden käyttö sukupuolen tai vierailun keston myötä. Selvitimme muun muassa vierailijoiden sukupuolijakaumaa ja sitä, vierailevatko he Kylpylässä ensimmäistä kertaa vai ovatko he käyneet useamman kerran. Työmme aineiston muodosti puolistrukturoitu kyselylomake. Tutkimusmenetelmänämme käytimme määrällistä eli kvantitatiivista tutkimusmenetelmää. Kyselyn aineisto on kerätty Rantasipi Ikaalisten Kylpylässä kesäkuun alusta heinäkuun loppuun vuonna 2012. Kyselyyn saivat vastata kaikki halukkaat Rantasipi Ikaalisten Kylpylän liikunta- ja vapaa-aikaosaston palveluita käyttävät ikään tai sukupuoleen katsomatta. Tutkimuksestamme selvisi yöpyvien käyttävän päiväkävijöitä enemmän liikunta- ja vapaa-aikaosaston tarjoamia palveluita. Sukupuoli vaikutti myös tiettyjen liikuntapalveluiden käyttöön. Suurin osa vastanneista oli käynyt Rantasipi Ikaalisten Kylpylässä useammin kuin kerran, mistä voimme päätellä, että iso osa asiakkaista on tyytyväisiä Kylpylän palveluihin. The purpose of our thesis is to study the use of facilities at the Rantasipi Ikaalinen Health Spa wellness and leisure time department. The Rantasipi Ikaalinen Health Spa is situated in Tampere district, and it is the largest of its kind in the Scandinavian countries. It offers meeting facilities as well as recreation and free time activities. The study may be of use to the wellness department in the way of providing information on customer satisfaction regarding their products and customer service in general. The questionnaire was used to find out whether the Spa can renew its supply of services to the customers, and whether the use of different services changes depending on gender and duration of stay. We studied the gender distribution and whether the customers were visiting the Spa for the first time. The material for the study was a semi-structured questionnaire form and we used the quantitative method. The answers were collected at the Rantasipi Ikaalinen Spa in June and July 2012. The questionnaire was filled in at the time by any volunteers among the users of the wellness department services, irrespective of age or gender. The study results found that those staying overnight utilized the physical exercise and free time services more than day visitors. Gender was found to have an effect in some services, e.g. certain physical activities. The majority of visitors had been at the Rantasipi Ikaalinen Spa Hotel more than once, which means that a large proportion of the visiting customers is satisfied with the services of the Spa Hotel.