Telmar RBP -ohjelman käyttö paikallisradion mainosmyynnissä - Sariola, Jaakko (Karelia-ammattikorkeakoulu (Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu), 2013)
Tämän opinnäytetyön toimeksiantaja oli paikallisradio Iskelmä Rex. Opinnäytetyön tavoitteena oli kouluttaa Iskelmä Rexin mainosmyyntiä tekevä henkilökunta käyttämään Telmar RBP -ohjelmaa radiomainonnan myynnissä ja kampanjoiden suunnittelussa. Kyseessä oli toiminnallinen opinnäytetyö, jonka tuotoksena oli Telmar RBP -ohjelman käyttöopas ja ohjelmaan liittyvä koulutus Iskelmä Rexin henkilökunnalle. Tämä opinnäytetyö koostuu teoria- sekä toiminnallisesta osasta. Teoriaosassa käydään läpi markkinointiviestintää, sekä radiomainontaa. Toiminnallisessa osassa käydään läpi sitä, kuinka käyttöopas ja koulutus toteutettiin, sekä mikä oli koulutukseen osallistuneiden työntekijöiden palaute. Työntekijöiden palautteesta voidaan päätellä, että Telmar RBP -ohjelman käyttöopas ja koulutus onnistuivat. Koulutuksesta saatu palaute oli positiivista, ja työntekijät oppivat ohjelmasta sellaisia toimintoja, joita he eivät ennen osanneet käyttää. Käyttöopasta tullaan käyttämään jatkossa mukana radiokampanjoiden suunnittelussa. This thesis was commissioned by a local radio station Iskelmä Rex operating in North Karelia in Eastern Finland. The aim of the practice-based thesis was to train the sales staff to use Telmar RBP -program in radio advertising sales and in campaign planning. The outcome of this practice-based thesis was a manual and a training session on Telmar RBP -program for the staff of Iskelmä Rex. The thesis consists of two parts, theoretical and practical. The theoretical part discusses marketing communications and radio advertising. The practical part includes the description of the process of creating the manual, as well as the implementation of the staff training course, and the feedback given afterwards. Based on the feedback, it can be concluded that the RBP -program manual and training were successful. The feedback pertaining to the training session was positive and the staff had learned such functions of the program that they were not able to use before. The manual will be put to use in the future in radio ...