VIRVE – OPAS KEMINMAAN TERVEYSKESKUKSEN HENKILÖKUNNALLE - Berg, Merja; Berg, Veijo (Diakonia-ammattikorkeakoulu, 2013)
Berg Merja ja Veijo. VIRVE – opas Keminmaan terveyskeskuksen henkilökunnalle. Diak Pohjoinen, Oulu, syksy 2013, 44 s., 1 liite. Diakonia-ammattikorkeakoulu, Hoitotyön koulutusohjelma, Hoitotyön suuntautumisvaih-toehto, Sairaanhoitaja (AMK). Suomessa on valtakunnallinen VIRVE – viranomaisradioverkko, joka on tarkoitettu kaikkien turvallisuusviranomaisten yhteiskäyttöön. Terveydenhuollossa viranomaisradiopuhelinta käyttävät ensihoidon henkilöt sekä sairaaloiden ja terveyskeskusten päivystyksien henkilöstö. Ensihoidossa viranomaisradiopuhelinta käytetään päivittäin, mutta sairaaloissa ja terveyskeskuksissa sen käyttö on puutteellista. Hoitotyössä keskeistä on täsmällinen ja toimiva viestintä, missä tietoturvan vaatimukset on huomioitu. Tällainen viestintä takaa turvallisen ja joustavan potilashoidon. Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli tuottaa Keminmaan terveyskeskuksen henkilökun-nalle viranomaisradiopuhelimen käyttöön opas. VIRVE – opas tehtiin tuotteistamisprosessin mukaisesti. Oppaassa on tietoa viranomaisradiopuhelimen tekniikasta, kansioista, puhe-ryhmistä ja niiden käytöstä. Oppaassa on pyritty kertomaan nämä asiat ymmärrettävästi ja selkeästi. Opas antaa valmiuksia käyttää viranomaisradiopuhelinta jokapäiväisessä potilastyössä ja viranomaisyhteistyössä. Opas on A 4 – kokoinen, kaksipuoleinen ja laminoitu säänkestäväksi. Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli kehittää hoitohenkilökunnan viestintää viranomaisradiopuhelimen avulla. Jatkossa kehittämisen haasteena on säännöllisen viranomaisradiopuhelimen käyttökoulutuksen järjestäminen sekä oppaan päivittäminen. Asiasanat: VIRVE, TETRA, viranomaisradioverkko, opas, hoitotyö Berg Merja and Veijo. VIRVE guide for Keminmaa health centre staff. 44 p., 1 appendix. Language Finnish. Oulu, Autumn 2013. Diaconia University of Applied Sciences. Degree Programme in health care and education. Registered Nurse. State security network for all security authorities is in use in Finland. Health care user groups are primary care staff as well as hospitals and medical emergency ...