”Olet arvokas” : käsikirjoitus syömishäiriöitä ennaltaehkäisevän koulukiertueen mainosvideolle - Grönfors, Sofia; Peltosalo, Karoliina (Turun ammattikorkeakoulu, 2013)
Kehittämishankkeemme toimeksiantajana toimi Lounais-Suomen syömishäiriöperheet ry. Hankkeemme käynnistyi vuoden 2013 tammikuussa ja päättyi saman vuoden marraskuussa. Toimeksiantajan toiveet täyttääksemme, yhteisiä keskusteluja hyödyksi käyttäen, tehtävämme oli suunnitella ennaltaehkäisevälle koulukiertueen mainosvideolle käsikirjoitus. Käsikirjoituksemme pohjalta kuvattiin video, mikä tullaan näyttämään tulevien kiertuekoulujen oppilaille. Kehittämishankkeemme tavoitteena oli herättää nuorten mielenkiinto kiertuetta kohtaan. Sosionomi (AMK)– opintojemme pohjalta tavoitteeksemme nousi dialogisuuden hyödyntäminen kehittämistyössä sekä kokemuksemme kartuttaminen vaihtelevissa ja vaativissa työtilanteissa. Valmis käsikirjoitus tulee tarjoamaan yhdistykselle mahdollisuuden esitellä koulukiertuettaan kouluissa sekä uuden kanavan markkinoida kiertuetta mahdollisille rahoittajille. Käsikirjoituksen sisältöä suunnittelimme dialogisin keinoin kuulemalla yhdistyksen toiveita ja perehtymällä heidän arvoihinsa. Lisäksi suunnittelutyössä apuna käytimme videon kuvaajaa Sami Kuokkasta. Kehittämishankkeen lopuksi haastattelimme yhdistyksen työntekijää saadaksemme palautetta työstämme. Kehittämishankkeemme koostui kokonaisuudessaan kehittämistehtävänä olleesta, dialogisuudella ja tiimityön tuloksena toteutetusta käsikirjoituksesta, sekä raporttiosuudesta. Onnistuimme luomaan tarkoitustaan palvelevan ja yhdistyksen tarpeisiin vastaavan käsikirjoituksen, josta oli mahdollista kuvata mainosvideo. Our client and partner was Lounais-Suomen syömishäiriöperheet ry. Our project started in January 2013 and ended in November 2013. To fulfill expectation of our client we used dialogic conversations. Our assignment was to plan a manuscript of an advertising video for a preventive school tour. Based on our manuscript they filmed a video which will be shown for a students of upcoming school tour. Aim of our development project is to raise students interest towards school tour. Inspired by our studies in social services, we aimed for using dialogic method with our partners. Also we wanted to increase our experience in varying and challenging situations. Manuscript provides an opportunity to present the school tour for upcoming schools and it also helps marketing the school tour for upcoming sponsors. We planned the content of manuscript by using dialogic ways, having conversations and orientating our client`s values. Sami Kuokkanen, who shot the film, was also helping us to plan the manuscript. At the end of our development project we interviewed our client to get feedback from our work. Our development project consisted of the manuscript, and of the report of the project. We succeeded in creating a manuscript that serves our client`s needs and also it made possible to shoot a video based on that script.