Arvot ja arvojohtaminen esimiestyössä - Case ISS Palvelut Oy - Tossavainen, Pirita (HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu, 2013)
Arvot ja arvojohtaminen ovat nykypäivänä tärkeitä elementtejä esimiestyössä. Yrityksen tärkein mittari on tulos, mutta nykypäivänä ja tulevaisuudessa yritykset ovat kiinnostunei-ta myös siitä, millä keinoin tulos on saatu aikaiseksi. Tavoitteena oli tutkia ISS Palveluilla vuonna 2013 alkanutta projektia, jonka päämääränä oli jalkauttaa arvot osaksi esimiestyötä ja puuttua arvojen vastaiseen johtamiseen. Tutki-mus suuntautui projektin sen hetkiseen tilanteeseen ja siihen onko arvojohtaminen jal-kautettu onnistuneesti osaksi esimiestyötä. Lisäksi tarkoitus oli tutkia millä mittareilla projektin mukaisia toimintatapoja voidaan mitata osana esimiestyön arviointia ja miten palkitseminen voidaan integroida tulevaan mittaristoon. Tässä työssä käsitellään arvojohtamista kohdeyrityksen arvojen kautta. Tämän työn ul-kopuolelle jää arvojen ja arvojohtamisen näkyminen asiakasrajapinnassa. Lisäksi tämän työn ulkopuolelle jää arvojen jalkauttaminen suorittavaan portaaseen ja se miten arvo-johtaminen näkyy suorittavassa portaassa. Työhön liittyvä kvantitatiivinen tutkimus toteutettiin Webropolin avulla. Kysely lähetet-tiin 504 esimiehelle. Kyselyyn tuli yhteensä 137 vastausta, jolloin kyselyn vastausprosen-tiksi saatiin 27,18 %. Kysely lähetettiin ISS Palveluiden erikseen arvojohtamista varten luomasta sähköpostiosoitteesta. Saatekirjeessä kerrottiin vastaajille, että kyseessä on opinnäytetyöhön liittyvä tutkimus. Kysely koostui neljästä monivalintakysymyksestä, yhdestä avoimesta kysymyksestä ja taustatietokysymyksistä. ISS Palveluiden tahdosta tämän opinnäytetyön tulokset eivät ole julkisia. Today, values and leading by values are important elements in managerial work. The most important indicator of the company is the result. However, these days as well as in the future, the companies are also interested in the ways the result has been reached. The aim was to research a project started in 2013 in the case company ISS Palvelut Oy. The target of the project was to include values as a part of managerial work and to inter-fere ...